8 Σεπτεμβρίου 2007

I spy, with my litlle eye...


Διαβάζω, όπως κι εσείς, ότι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη θα βγουν στη γύρα με φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες και θα φωτογραφίζουν τους διαδηλωτές στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις κατά την έναρξη της λειτουργίας της 72ης ΔΕΘ, κίνηση που προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΑΣΥ), η οποία μίλησε για "σαλτιμπάγκους", "κολαούζους" και άλλα τέτοια ωραία.

Το ζήτημα, βεβαιώς, δεν είναι αυτή καθαυτή η πράξη -μπάτσοι είναι, σα μπάτσοι θα σκέπτονται και θα ενεργούν, θυμηθείτε την ιστορία της "μανιακής ζαρντινιέρας", στη Θεσσαλονίκη έγινε. Το ζήτημα είναι τα βαθύτερα κίνητρα πίσω από αυτή την προκλητική -άνευ αντιρρήσεως, φαντάζομαι- πράξη. Διότι, πολύ φοβάμαι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα προβοκάτσια, τόσο χοντρή, μάλιστα, που το μυαλό μου δεν τη χωράει.

Δηλαδή, θέλω να πω ότι είναι καταφανές ακόμα και στον πιο "χοντροκέφαλο" μεταξύ μας ότι μπάτσοι με κάμερες στα χέρια + πολύς κόσμος + προεκλογική περίοδος = μείγμα εκρηκτικό που μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες και γενικότερο χαμό, παρά τις διαβεβαιώσεις των συνδικάτων ότι θα περιφρουρήσουν το συλλαλητήριό τους.

Και, ειλικρινά, αναρωτιέμαι ποιον συμφέρει ένας χαμός στη Θεσσαλονίκη, μόλις μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Και, μέχρι ώρας δεν έχω κατορθώσει να το καταλάβω. Διότι, εκτεταμένα επεισόδια (δεν ξέρω αν θα γίνουν, την ώρα που γράφεται αυτό το post το συλλαλητήριο δεν έχει ακόμα αρχίσει) μπορούν κάλλιστα να επισκιάσουν τις εξαγγελίες του Καραμανλή για νέα μέτρα ελάφρυνσης, τα οποία μοιράζει αφειδώς το τελευταίο διάστημα.

Από την άλλη, μια αναταραχή ενδεχομένως βλάψει τους εμπλεκόμενους σε αυτή -επί του προκειμένου, τα συνδικάτα, την αντιπολίτευση γενιότερα- καθώς θα στρέψει το "κοπάδι" προς την "ασφάλεια" της κυβέρνησης - βοσκού. Όπως και νά΄χει, πάντως, η κίνηση αυτή των μπάτσων της Θεσσαλονίκης πολύ με προβληματίζει και πολύ μου κάνει για προβοκάτσια και καθόλου μα καθόλου δε μου αρέσει, ούτε και με πείθει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: