21 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ: ιστορία χωρίς (ακριβώς) δράκο...


Αν υπάρχει κάτι που με έχει "γαργαλήσει" στην όλη ιστορία με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ -μια ιστορία που, σε γενικές γραμμές και όπως εξελίχθηκε, μου θύμισε αρχικά οργανωμένη εκκαθάριση και στη συνέχεια μέτριο μελόδραμα...- είναι ο τρόπος με τον οποίο κάποια στελέχη του κόμματος την "έπεσαν" δημοσία σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, κατηγορώντας τα για παρεμβατικότητα, ότι θέλουν να καθορίσουν αυτά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ότι θέλουν να φάνε το Γιώργο και να βάλουν στη θέση του το Βενιζέλο κι άλλα τέτοια φριχτά κι απαίσια.

Θα ήθελα απλώς να θυμίσω ότι τα ίδια ΜΜΕ που σήμερα στοχοποιούνται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτά που έφτιαξαν την αγιογραφία Σημίτη, ήταν αυτά που παρουσίασαν ως Μεσσία τον Γιώργο όταν ανέλαβε τη αρχηγία, ήταν αυτά που κατακεραύνωναν την αποφαση της ΝΔ να προχωρήσει σε δημοσιονομική απογραφή αποδεχόμενα a priori τις δημοσιονομικές ακροβασίες των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτά που, γενικώς, μια χαρά τα πήγαιναν με το ΠΑΣΟΚ για πολλά - πολλά χρόνια. Μπορώ να αντιληφθώ κάποιες πικρίες από ορισμένα στελέχη του κινήματος, τα οποία ενδεχομένως δεν έτυχαν της προβολής που επιθυμούσαν ή που έκριναν ότι έπρεπε να έχουν. Όμως, μάγκες, όταν τα ΜΜΕ ευλογούσαν το ΠΑΣΟΚ, δεν άκουσα κανέναν σας να γκρινιάζει για παρεμβάσεις και άλλες κακές συμπεριφορές.

Με αυτό το παραπάνω δεν θέλω να πω ότι τα ΜΜΕ είναι "αθώα του αίματος". Ούτε ότι δεν παίζουν κι αυτά το ρόλο τους στη διαμόρφωση συγκεκριμένων καταστάσεων, διότι ακριβώς αυτό (αισθάνομαι ότι επιδιώκουν και ενίοτε κατορθώνουν να) κάνουν. Όμως, αυτό γίνεται κατά τη γνώμη μου διότι και τα ίδια τα κόμματα, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες είναι αρκούντως ευάλωτοι στις έξωθεν παρεμβάσεις, απ' όπου κι αν προέρχονται. Και, παιδιά, δε σας φταίνε μόνο τα "παπαγαλάκια" (που, ναι, υπάρχουν) και οι "εγκάθετοι" (...ομοίως) που εσείς δεν μπορείτε να σχηματίσετε γνώμη και άποψη για τα τεκταινόμενα στο ίδιο σας το κόμμα. Οπότε, καθίστε, σκεφτείτε σοβαρά, σχηματίστε άποψη ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ και μετά, όταν έχετε γνώμη, επιλέξτε ποιο ΜΜΕ σας αρέσει και ποιο όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: