7 Σεπτεμβρίου 2007

Πόσο σοφότεροι γίναμε;...


Πάει, λοιπόν, και το διαβόητο debate. Και, δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εμένα για "σουπίτσα" μου φάνηκε, έτσι όπως ήταν δομημένο και όπως εκτελέστηκε... Ακόμα και οι "εκτροπές" του Α. Λιάτσου, για "πυροτεχνήματα" μου έκαναν, παρά για ουσιαστικές παρεμβάσεις επί της διαδικασίας. Κατά τα άλλα,... σούπα.

Κατά πόσο σοφότεροι γίναμε από το debate; Κατά τη γνώμη μου, κατ' ελάχιστον έως καθόλου: οι πολιτικοί αρχηγοί δεν απάντησαν επί της ουσίας -όπως, άλλωστε, είχαν επιδιώξει, περιορίζοντας ασφυκτικά με κανόνες και όρους τη διαδικασία- και, απλώς, περιορίστηκαν στο να παρουσιάσουν, ξανά, θέσεις που έχουμε ήδη χιλιοακούσει. Και όλο το μπλα-μπλα για την εικόνα που έδωσαν... sorry, αλλά μπούρδες: η εικόνα τους ήταν τόσο περιορισμένη όσο και το σύνολο του debate (...ο Θεός να το κάνει).

Μερικές σκόρπιες παρατηρήσεις, λοιπόν, έτσι, για να ήμαστε κι εμείς "εντός κλίματος":
- Ο κ. Καραμανλής οφείλει να μάθει ότι, όταν ένας πρωθυπουργός δεν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση της κυβέρνησής του, την αλλάζει και δεν περιμένει τις εκλογές για να εκφράσει την έλλειψη ικανοποίησής του. Δε θέλουμε συγνώμες, θέλουμε έργο ουσίας και αυτό είναι που δε βλέπουμε.

- Ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να κατανοήσει ότι οι πολιτικοί δεν "αναβαπτίζονται" μόνο στα λόγια. Αν το κόμμα σου δε σου αρέσει, άλλαξέ το. Στους πολίτες είναι εμφανές ότι δεν αρέσει, οπότε τι το κρατάς απαράλλαχτο; Έτσι, κι εσένα σε "τραβάει απ' το μανίκι", πού'λεγε κάποτε κι ο Σαββόπουλος.

- Για την κ. Παπαρήγα δεν έχω να πω τίποτα. Όπως την περίμενα, έτσι ακριβώς ήταν. Ούτε κρύο, λοιπόν, ούτε ζέστη.

- Ο κ. Αλαβάνος επέμεινε στην γραμμή της κινηματικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ και -εκτιμώ- καλά έκανε, καθώς του βγήκε μια εικόνα που, σε γενικές γραμμές, άρεσε σε πολλούς. Άσε που ήταν και ο μόνος που "την είπε" ευθέως, τόσο στους δύο "μεγάλους", όσο και σε όσους δημοσιογράφους επιχείρησαν να τον στριμώξουν. Καλός και, μάλλον, από τους κερδισμένους.

- Ο κ. Καρατζαφέρης, επίσης, ήταν "επικοινωνιακός" συνολικά (άθλια έκφραση αυτή...), ωστόσο, παρά τις προσπάθειές του, δεν μπόρεσε να καλύψει επαρκώς τις ακραίες του θέσεις. Πάντως, έμοιαζε να παρακολουθεί το τι γινόταν και να αντιδρά σε αυτό κι όχι να ακολουθεί την πεπατημένη. Κι αυτό μάλλον τον οφέλησε.

- Για τον κ. Παπαθεμελή έχω να πω ότι: α) μάλλον δεν κατάφερε να καλύψει το ρόλο που το κόμμα του καλείται να παίξει στις εκλογές (εκ δεξιών κυματοθραύστης για τον ΛΑΟΣ) και β) δεν μπόρεσε να πείσει για την ανάγκη να τον ψηφίσουμε. Εν ολίγοις, μάλλον έχασε.

Αυτά για την ώρα. Συνολικά πάντως,... καληνύχτα μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: