8 Απριλίου 2008

Πώς λένε στα κινέζικα "δε μας παρατάτε";

Ήθελα να αποφύγω να αναφερθώ στην ιστορία με το ντόπινγκ, όμως το "διαβόητο" έγγραφο από την Κίνα ήταν η τελευταία σταγόνα και η υπομονή μου εξαντλήθηκε. Εντάξει, να κοιτάξουμε να το κουκουλώσουμε το πράγμα, αλλά, παιδιά, λίγο ψυχραιμία, ε; Δεν είμαστε όλοι ηλίθιοι σε αυτή τη χώρα, οπότε, αφού θα μας πουλήσετε παραμύθι, τουλάχιστον βάλτε μέσα και αληθινό δράκο, κι όχι χάρτικο κινέζικο, έτσι;

(Παρένθεση: όταν, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, ο Ben Johnson έσπαγε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ., κάνοντας χρόνο 9,79 δευτερόλεπτα, λέγεται ότι στα πρώτα μέτρα η επιτάχυνσή του ήταν συγκρίσιμη με αυτή μιας Ferrari 300-350 ίππων. Κι όμως, παρότι ο Johnson πιάστηκε να έχει χρησιμοποιήσει στανοζολόλη και, εν συνεχεία, παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση κι άλλων αναβολικών ουσιών, θυμάμαι ουκ ολίγους συμπατριώτες μας να μουρμουρίζουν ότι "τον έφαγαν οι αμερικάνοι", ότι "η αποκάλυψη έγινε επειδή κέρδισε τον Carl Lewis", ότι "έλα, μωρέ, όλοι τα παίρνουν, απλώς αυτός φαγώθηκε από τα συμφέροντα"... Κι αυτά, παρότι επιστήμονες έλεγαν ότι το 9,79 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΔΙΕΓΕΡΣΗΣ! Κλείνει η παρένθεση).

Δεν θα μιλήσω για την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και τα τοιαύτα. Αν θέλετε να δείτε μια ωραία άποψη -παρότι δεν μου αρέσει η τελευταία παράγραφος. Πολύ "παίνεψε το σπίτι σου" μου κάνει...-, διαβάστε αυτό το άρθρο του Παπαδογιάννη στη SportDay. Απλώς, μετά την αποκάλυψη για την ομάδα Άρσης Βαρών, περιμένω από την κ. Φανή Χαλκιά να μας μιλήσει πάλι για το "DNA των Ελλήνων", πού'χει τις νίκες μέσα του. Επίσης, περιμένω από την Πολιτεία να μας εξηγήσει τι ακριβώς ήταν τα "σωστά" σκευάσματα που θα έστελναν οι Κινέζοι στους αρσιβαρίστες μας, αν δεν γινόταν το "λάθος" και δεν τους έστελναν τις ντόπες για τα άλογα κούρσας. Α, ναι, και να μας πει υπό ποιες προϋποθέσεις αγωνίζονται με την εθνική τους ομάδα οι επαγγελματίες μπασκετμπωλίστες των ΗΠΑ και να δώσει στη δημοσιότητα μελέτες πολλών ειδικών ερευνητών για τα ανθρωπίνως δυνατά όρια στην επίτευξη ρεκόρ στα διάφορα αθλήματα. Έτσι, για να γελάσουμε και λιγάκι.

Και στη συνέχεια, να μας αφήσουν, εμάς τους "προδότες", στην ησυχία μας. Όλους εμάς που δεν τρελαινόμαστε από τα μετάλια που κερδίζουν οι αθλητές "μας", από το Ευρωπαϊκό του 2004, από την "εθνική έξαρση" που προκαλούν οι διάφορες επιτυχίες σε αθλητικό επίπεδο. Τουλάχιστον, εμείς ξέρουμε τι τρέχει. Οπότε, δε μας παρατάτε, ρε; (και στα κινέζικα...).

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

egw eimai yper na ta kanoun OLA nomima...na pairnoun oi a8lhtes oti ousia paizei kai na phdane alma epi kontw 10 metra, na kanoyn ta 100 se 6 deyterolepta kai na phdane alma eis mhkos 25 metra!! ola ta alla einai trixes agnos a8lhtismos kai malakies
give them give them sock treatment!!!

ανεστης είπε...

Και να φανταστείς οτι κάποιοι φωνάζουν πως το στοίχημα εκμαυλίζει το (αγνό και ταπεινό επαγγελματικό) ποδόσφαιρο!

Khlysty είπε...

@Στρούγκα
100% μαζί σου, να τελειώνουμε επιτέλους με όλη αυτή την αηδία, τα "ιδεώδη" και τις υπόλοιπες μπούρδες. Όλοι στην ντόπα κι ας κερδίσει όποιος ρισκάρει τα περισσότερα.
@ανέστης
Φίλε μου, ζούμε στη χώρα του παραλόγου: βρίζουμε τους αμερικάνους ότι ντοπάρονται, αλλά για τους δικούς μας θεωρούμε μαγκιά που ντοπάρονται αλλά δεν πιάνονται (θυμίσου τι έγινε στον αγώνα που θά'τρεχε ο Κεντέρης το 2004...). Δε μας χέζουν όλοι!

Ανώνυμος είπε...

χμμμ νομίζω... 留下美国沉寂
διορ8ώστε με αν κάνω λά8ος
σοβαρά μιλάω.. μη γελάτε.. :)p

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ εγώ μαζί σου http://www.blogger.com/profile/11907215083355125372

το νέφτι παίζει? yessssss any substance.. και μετά το sock treatment, ντους με παγωμένο νερό να σφίγγουν οι κόλοι! λολ

Khlysty είπε...

Μου αρέσετε! Πάμε και λίγο πιο δυνατά! Δεν είμαστε ζώα, ρε γαμώτο!