9 Οκτωβρίου 2009

Ο Διάβολος και οι λεπτομέρειες


Η εικόνα που συνοδεύει αυτή την ανάρτηση προέρχεται από εδώ. Δείτε με προσοχή την καρτέλα που έχω βάλει σε κύκλο και πείτε μου τι καταλαβαίνετε. Διότι, όπως σημείωσαν κι άλλοι φίλοι ιστολόγοι, το πράγμα δεν μου αρέσει καθόλου. Τι πα' να πει "κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα"; Και πώς αυτή μπορεί να προσμετρηθεί στα αντικειμενικά στοιχεία και κριτήρια για την πρόσληψη ενός στελέχους της νέας κυβέρνησης; Οι πρόσκοποι πιάνονται; Η συμμετοχή σε ποιητικές ομάδες; Σε λογοτεχνικούς κύκλους; Ως πολιτική δραστηριότητα αναγνωρίζεται, τι ακριβώς; Αφισοκολλητής; Κλακαδόρος; Whaddafuck?

Παιδιά, εκεί στην κυβέρνηση, σας το λένε κι άλλοι: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μην αρχίσετε με λάθη και μην πέσετε τόσο νωρίς σε πειρασμούς. Εγώ λέω ότι αυτό που ζητάτε είναι απολύτως αθώο. Όμως, ο Διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Γι' αυτό μαζέψτε αυτή την τσαπασουλιά και φροντίστε να ξεκαθαρίζετε τι εννοείτε. Μπορεί το Internet να αποδείχθηκε πολύ χρήσιμο στην προεκλογική εκστρατεία, όμως -κι εδώ δεν συμφωνώ με τον Σ. Χαϊκάλη- παραμένει απλώς ένα Μέσο για την άσκηση της πολιτικής και όχι πανάκεια. Αν το κάνετε κάτι παραπάνω από αυτό, φοβάμαι ότι σύντομα θα έχετε πολλά προβλήματα.

UPDATE: από αντανακλαστικά, πάντως, πάμε καλά: η "πολιτική δραστηριότητα" αφαιρέθηκε ήδη. Πάλι καλά...

6 σχόλια:

ανεστης είπε...

Είδες χρήσιμο που είναι να διαβάζουν blogs; Ενω οι προηγούμενοι, ούτε format στο δίσκο δεν ξέρανε να κάνουν. Τους βγάλανε ολόκληρους.

stefan είπε...

φίλε ! οι "διορθώσεις" δείχνουν πιο καλά το τσαπατσούλικο της ιστορίας!
Δεν υπάρχει άλλη λύση,από το να κατέβει και να πάνε οι υπεύθυνοι σπίτι τους!
Και να ξανανοίξει σε μερικές μέρες σοβαρό!

Media Observer είπε...

Που θα μπορεί να προσφύγει κάποιος εάν πιστεύει ότι έχει αδικηθεί? Ποια είναι η διαδικασία?

Επίσης, καθώς το όλο θέμα αφορά - υπό ευρεία νομική έννοια - πρόσληψη στο Δημόσιο, ποια είναι τα τυπικά προσόντα για τις εν λόγω θέσεις?

{Read between the lines για τα υπονοούμενα..} :)

Khlysty είπε...

@Ανέστης: μήπως νομίζανε ότι οι σκληροί δίσκοι περιείχαν κάποιον πολύτιμο συγγενή τους;...

@Stefan & Media Observer: συμφωνώ απολύτως μαζί σας, αν και νομίζω ότι το όλο ζήτημα έγκειται κυρίως σε τσαπατσουλιά...

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.
Και η πολιτική δραστηριότητα έπρεπε να περιλαμβάνεται. Και να έχει ο αιτών τα @@ να δηλώσει ότι "ήμουνα στο Ρήγα" ή "έχω θητεύσει στην ΟΝΝΕΔ". Γιατί όχι;
Θυμίζω ότι στο παρελθόν ο ΓΑΠ είχε μαζέψει Δαμανάκη, Στέφανο Μάνο, Ανδρουλάκη κλπ.
Επίσης, πέσαμε με τα μούτρα να κατακρίνουμε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Μήπως είναι υπερβολική αυτή η αντίδραση;
Στο κάτω - κάτω, είναι πολιτικές θέσεις και όλες τις προηγούμενες φορές είχαν στελεχωθεί από τους κολλητούς και τα "ανερχόμενα στελέχη".

Khlysty είπε...

@espOir: μμμμμμ, ίσως νά'χεις και δίκιο. Όμως, εμένα συνεχίζει να με ενοχλεί η διατύπωση ("κοινωνική και πολιτική δράση"), μου μοιάζει σαν να θέλει να νομιμοποιήσει αφισσοκολλητές και κλακαδόρους. Γενικώς, θεωρώ ότι η όλη φάση θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική και μελετημένη (π.χ. ιστοχώρος "https", δυνατότητα παρακολούθησης πορείας αίτησης, γνωστοποίησης των μελών της αξιολογικής επιτροπής από την αρχή και πάει λέγοντας).