8 Μαΐου 2008

Το απέραντο θράσος του Κ.Μητσοτάκη

Τελικά, ο επίτιμος είχε δίκιο: η Ελλάδα είναι μια χώρα, όπου όλα, ακόμα και η Ιστορία, έχουν πεπερασμένη διάρκεια. Και το απέδειξε περίτρανα -για άλλη μια φορά...- ο ίδιος, διοργανώνοντας μέσω του Ιδρύματός του, "επιστημονικό συμπόσιο" με θέμα "Από τον Ανένδοτο στη Δικτατορία (1961-1967)". Εν ολιγοίς, στο σπίτι του κρεμασμένου, όχι μόνο μιλάμε για σχοινί, αλλά και για σαπούνι.

Αν θέλετε μια ιδέα για το τι είπε ο Μητσοτάκαρος για μια από τις πλέον σκοτεινές και βρώμικες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας -κατάληξη της οποίας ήταν η χούντα και ο "γύψος"- μπορείτε να πάρετε μια ιδέα εδώ κι εδώ. Δεν νομίζω ότι τα όσα θα διαβάσετε θα σας εκπλήξουν: ο Μητσοτάκης ανέκαθεν είχε την τάση να παραμορφώνει τα γεγονότα, προκειμένου να τον βολεύουν.

Αυτό που μου κάνει εμένα την χειρότερη (τη χείριστη) εντύπωση είναι ότι, θεωρητικά "σοβαροί" πολιτικοί δέχθηκαν να νομιμοποιήσουν αυτή τη φάρσα: ο Βενιζέλος, ο Κωνσταντόπουλος, ο Γλέζος, άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει Μητσοτάκης, παραβρέθηκαν και προσπάθησαν, αλήθεια τι; Να αμβλύνουν τις εντυπώσεις των όσων θα έλεγε ο επίτιμος; Να αντικρούσουν τα όποια κουλά του; Να υπερασπιστούν το αυτονόητο;

Λυπάμαι, αλλά όποια κι αν ήταν η δικαιολογία που προέβαλλαν στον εαυτό τους, στα μάτια μου τουλάχιστον, έχασαν. Ο Μητσοτάκης έκανε το παιχνίδι του, είπε τα όσα ήθελε να πει -κυρίως εν τη απουσία αντιλόγου από ανθρώπους που έζησαν το δράμα των Ιουλιανών και της αποστασίας- και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα.

Υ.Γ.: εδώ μπορείτε να δείτε έναν αντίλογο, έστω και τυπωμένο...

2 σχόλια:

ανεστης είπε...

θιασώτης του "σε 10 χρόνια κανείς δε θα θυμάται..." ελπίζει οτι μπορεί να αλλάξει όσα ήδη έγραψε γι αυτόν η ιστορία. Ανεπιτυχώς!
Δεν ξέρω άλλον έλληνα πολιτικό που να είναι τόσο πολύ ταυτισμένος με την έννοια "καιροσκόπος" (περα απο τα άλλα γραφικά).

Khlysty είπε...

Ναι, ρε γαμώτο, αλλά οι άλλοι;;;!!! Γιατί τον νομιμοποιούν; Τόσο ανάγκη έχουν τη δημοσιότητά του; Έλεος, πια!!!