14 Μαΐου 2008

Λάδια άλλαξες;...

Αυτό που με τρελλαίνει με την υπόθεση του επιμολυσμένου με ορυκτέλαιο ηλιελαίου, δεν είναι τόσο ότι αυτό το προϊόν μπήκε στην αγορά χωρίς επί της ουσίας να ελεγχθεί. Ούτε καν ότι όταν διαπιστώθηκε η επιμόλυνση, οι αρμόδιοι φορείς και οι εταιρείες που το είχαν προμηθευτεί δεν έδρασαν με τη δέουσα ταχύτητα, προκειμένου να το αποσύρουν όσο το δυνατόν ταχύτερα. Όχι, αυτό που με τρελλαίνει είναι ότι και σε αυτή την περίπτωση της χονδροειδέστατης αμέλειας (gross negligence, είναι νομικός ο όρος και αν δεν κάνω λάθος συνιστά κακούργηματική πράξη...) απ' όλους όσοι είχαν την ευθύνη να το ελέγξουν και δεν το έκαναν, τώρα απλώς μασάν τα λόγια τους και προσπαθούν να μεταθέσουν την ευθύνη σε άλλους. Ποιούς; Δεν έχει σημασία. Απλώς, άλλους!

Το αρμόδιο υπουργείο Εμπορείου ψελλίζει διάφορα άλλα΄ντ΄άλλα-κουτρουβάλα, ο ΕΦΕΤ το παίζει κινέζος και οι μεγάλες εταιρείες, ως τυπικοί μπακάληδες του '40, φιλάν σταυρό ότι δεν το πήραν, ότι το πήραν αλλά δεν το χρησιμοποίησαν, ότι το χρησιμοποίησαν αλλά τα προϊόντα δεν έφθασαν στους καταναλωτές και όλο και κάποιο προϊόν αποσύρουν στα μουλωχτά, μην και καρφωθούμε, έτσι; Όσο για τους μικρούς επιχειρηματίες που έχουν προμηθευτεί από το πράγμα, σιγά τώρα μην μπουν στη διαδικασία να το αποσύρουν, άλλωστε, ακόμα δεν έπαθε κανένας τίποτα, έτσι δεν είναι; Και, κυρίως, ουδείς πταίει! Το ηλιέλαιο αυτό εισήχθη στην Ελλάδα, υποτίθεται ότι ελέγχθηκε, πουλήθηκε, μεταπουλήθηκε, διοχετεύτηκε στην αγορά και κανείς δεν ξέρει τίποτα για το φόνο.

Όσο για τους καταναλωτές και το κίνημά τους, πέραν από τυπικές καταγγελίες και άλλες μπούρδες, τίποτα: ούτε μία ανακοίνωση προς τους πολίτες τύπου μην αγοράζεται ΚΑΘΟΛΟΥ ηλιέλαιο, μην αγοράζετε κανένα προϊόν που παράγεται με ηλιέλαιο, μην αγοράζετε κανένα προϊόν που μαγειρεύεται με ηλιέλαιο, για όσο χρειαστεί. Τουλάχιστον, ας μας ενημερώσουν σε πόσο χρόνο πρέπει να πάμε στο συνεργείο για σέρβις και αλλαγή λαδιών...

4 σχόλια:

ανεστης είπε...

Δεν καταλαβαίνουμε Χριστό!!!
και χωρίς αλλαγές λαδιών εμείς τραβάμε...

Khlysty είπε...

Ναι, αλλά σα'πού πάμε; Ξέρεις, η κατάσταση είναι τόσο αστεία, που θά'πρεπε να βγάλουν σε dvd όλες τις λαλακίες που ειπώθηκαν αυτές τις μέρες από τους "αρμοδίους" και τους "υπευθύνους" για το θέμα. Καινούργιο συκώτι κάνεις...

Ανώνυμος είπε...

anarwtiousoun proxtes an 8a mas poune kai malakes! EIMASTE malakes tosa xronia!

Nikos Papagrigoriou είπε...

Τελικά τι θα γίνει;;; Θα μας πει κανένας τι έγινε με το επιμολυσμένο ηλιέλαιο στην Ελλάδα; Το φάγαμε τελικά ή όχι; Κατά τη γνώμη μου το άρθρο του Δρ. Μπόσκου Γεώργιου τα λέει όλα:

http://www.foodtoday.gr/2008/05/20/ilieleo-epimolismeno-me-orikteleo-ipsilou-ixodous/