13 Δεκεμβρίου 2007

Μπορεί να είμαι και παρανοϊκός...


Εξαιρόντας τις εξυπναδίτσες της Μάρας, η οποία έκανε ό,τι πέρναγε από το χέρι της για να ρίξει την ευθύνη στους μπάτσοι (ομολογώ ότι είδα με την άκρη του ματιού μου μόνο το "δελτίο" του Alpha), οι συλλήψεις των συνδικαλιστών που κάλυψαν με σακούλες τις κάμερες αποδεικνύουν ακριβώς τα όσα έλεγα σε προηγούμενο post για το τι ακριβώς θέλει να κάνει η κυβέρνηση με το C4I και γενικότερα με τα συστήματα παρακολούθησης, αλλά και με τις κινητοποιήσεις.

Επειδή τώρα, πλέον, "σφίξαν τα γάλατα" και οι τριγύρω του Κωστάκη -αμφιβάλλω αν ο Καραμανλής έχει κάποιο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα- συνειδητοποίησαν ότι αργά ή γρήγορα ο κόσμος θα φρικάρει μαζί τους και θα αρχίσει να αντιδρά, λαμβάνουν τα μέτρα τους και, χρησιμοποιόντας τη Δικαιοσύνη (παραδοσιακά συντηρητική και κατά των "υπερβολών") και τους μπάτσοι, επιχειρούν να στείλουν μήνυμα "κάτσ'τε καλά, ειδάλλως μπαλαούρο", μήπως και προκαλέσουν πρόβλημα και ανησυχίες και τρομάξει ο κόσμος. Δηλαδή, ό,τι κάνει πάντα η Δεξιά όταν στριμώχνεται...

Έχουν και το ατού ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει αλλού-γι'-αλλού, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε εσωκομματικό μπελά, το ΚΚΕ ακολουθεί την δική του πορεία, που, σε τελική, συμφέρει την κυβέρνηση και ο ΛΑΟΣ... άσε καλύτερα... Οπότε, μια χαρά φάση για να στήσεις μια ωραία αστυνομική κοινωνία -μην ξεχνάτε, ο κόσμος είναι γενικώς τρομαγμένος, οπότε η έννοια της "ασφάλειας" του αρέσει, έστω κι αν σημαίνει χοντρές παραβιάσεις του Συντάγματος. Τα προχθεσινά, κατά τη γνώμη μου, ήταν "πρόβα νυφικού" για το τι θα επακολουθήσει.

Πείτε με παρανοϊκό (αν και ο Spider Jerusalem -τη φάτσα του οποίου βλέπετε πιο πάνω: είναι ήρωας του εξαιρετικού κόμικ "Transmetropolitan" των Warren Ellis και Darrick Robertson- λέει ότι "παρανοϊκός είναι αυτός που κατέχει όλα τα στοιχεία", παραφράζοντας τον αφορισμό του Burroughs: "a paranoid-schizophrenic is a guy who just found out what’s going on"...), αλλά έχω τη αίσθηση ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ άγρια: η κυβέρνηση δεν έχει πολιτικές, οι πολίτες είναι βουβοί αλλά δυσαρεστημένοι και οι εντάσεις θα συνεχίσουν να γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Μακάρι να διαψευστώ...

1 σχόλιο:

ανεστης είπε...

Θυμάσαι που κάποτε ο κακός Σοβιετικός κομουνισμός ήταν η κόλαση και η Δύση ο δημοκρατικός παράδεισος;
Ε, τώρα ο παράδεισος δεν έχει αντίπαλο δέος και όπως λέει και το σχετικό ανέκδοτο, τελείωσε το διαφημιστικό μήνυμα, τα κεφάλι μέσα!