6 Δεκεμβρίου 2007

Σαν ταινία...


Όπως λέγαν και στις παλιές ταινίες, η ιστορία είναι αληθινή. Μόνο τα ονόματα έχουν αλλάξει, για να προστατευθούν οι αθώοι (...μη χέσω).

Πριν από καμιά σαρανταριά μέρες, φίλος ο οποίος μόλις έχει περάσει χοντρό κρύωμα, διαπιστώνει ότι οι λεμφαδένες του στο λαιμό και στις μασχάλες έχουν πρηστεί. Αγχώνεται και πηγαίνει σε Γιατρό, ο οποίος του συστήνει να κάνει ένα κάρο εξετάσεις, προκειμένου να αποκλείσει τα χειρότερα.

Ο φίλος, ιδιαίτερα αγχωμένος από το ύφος του Γιατρού, κάνει τις εξετάσεις σε ιδιωτικό κέντρο -για μεγαλύτερη ταχύτητα στα αποτελέσματα-, πληρώνοντας έναν τορβά λεφτά. Παίρνει τα αποτελέσματα, μετά από κάμποσες μέρες, πάει στο Γιατρό, ο οποίος τα μελετά και αποφαίνεται ότι "όλα καλά". Ο φίλος ηρεμεί και συνεχίζει με τη ζωή του...

...Έως πριν από μερικές ημέρες, όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα από το Γιατρό, ο οποίος του ανακοινώνει ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν είναι και τόσο καλά και ότι πρέπει να προχωρήσει σε νέες εξετάσεις. Όλα αυτά με ύφος σοβαρό -οριακά πένθημο-, γεγονός που θορυβεί δεόντως τον φίλο, ο οποίος και ζητά άμεσα ραντεβού με το Γιατρό, προκειμένου να του εξηγήσει τι στο διάολο άλλαξε μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Μπορείτε να φανταστείτε τη συνέχεια; Μια μέρα μετά, ο Γιατρός τηλεφωνεί στο φίλο και του ανακοινώνει ότι έγινε λάθος, ότι αλλουνού τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν "ύποπτα" και χρειάζονταν κι άλλες εξετάσεις, ότι του ζητά συγνώμη για το λάθος, αλλά, ξέρετε, ανθρώπινα είναι όλα αυτά, και, τέλος πάντων, σας κάνουμε δώρο και μια εξέταση για την ψυχική οδύνη που σας προκαλέσαμε.

Ο φίλος -προφανώς- ανακουφίζεται. Από την άλλη, όμως, φρικάρει. Διότι συνειδητοποιεί ότι ο Γιατρός δεν έκανε λάθος μόνο με αυτόν, αλλά και με κάποιον άλλο άνθρωπο, ο οποίος πίστευε ότι είναι υγιής, ενώ, ενδεχομένως, δεν είναι, λόγω του ότι ο Γιατρός δεν μέτρησε καλά τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων...

Ναι, Γιατροί μου, το λάθος είναι ανθρώπινο. Όμως, ειλικρινά, μαζευτείτε λιγάκι. Πρώτον, σας ενημερώνω ότι έχετε να κάνετε με έμβια όντα κι όχι πέτρες. Δεύτερον, τα όντα αυτά -ενίοτε- έχουν μυαλό και μόρφωση, οπότε μην τους συμπεριφέρεστε σαν να είναι ηλίθιοι ή μικρά παιδιά. Τρίτον, διαβάστε ΚΑΛΑ τα γαμημένα τα αποτελέσματα των εξετάσεων που μας βάζετε να κάνουμε. Και τέταρτον, ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ!!!

1 σχόλιο:

ανεστης είπε...

Καλά, ας πάει ο φίλος σου τώρα τις εξετάσεις να τις δει και κανένας κανονικός γιατρός γιατί ετούτος μπορεί να έκανε λάθος όχι μόνο στους ασθενείς αλλά και στη διάγνωση.
Δεν το ξέρει οτι οι δια΄γνώσεις στης Ελλάς τις κάνουμε με απλό πλειοψηφικό (πας σε 5 γιατρούς και έχεις ότι σου πουν οι 3);