13 Μαρτίου 2008

Ιστορίες για ροζ ελέφαντες…

Το μεταφέρω αυτούσιο από την ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ (12/3/08), έτσι, για να μη βγει κανείς και πει ότι ήταν αλλιώς (τα bold στο κείμενο είναι δικά μου…):

«Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει για μια ακόμη φορά την πλήρη αντίθεσή της, στην Κυβερνητική επέλαση σε βάρος των κοινωνικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού, των πόρων και αποθεματικών των Ταμείων και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

»Το Δ.Σ. της Ένωσης συνεδρίασε χθες και σήμερα το πρωί με την συμμετοχή των καθηγητών Πανεπιστημίου κ.κ. Α. Μανιτάκη και Σ. Ρομπόλη, οι οποίοι ανέλυσαν τις διατάξεις του νομοσχεδίου. Επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι για την περιουσία και συνακόλουθα την βιωσιμότητα των Ταμείων από την επιχειρούμενη αφαίρεση του 10% του αγγελιοσήμου, την ενιαία διαχείριση αποθεματικών, το ενδεχόμενο παραγραφής απαιτήσεων από μεγαλοοφειλέτες.

»Υπογραμμίσθηκαν οι δυσμενείς επιπτώσεις από την ανατροπή των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων εργαζομένων και συνταξιούχων στους Κλάδους Κύριας και Επικουρικής ασφάλισης.

»Οι δημοσιογράφοι επαναλαμβάνουν την αμετακίνητη θέση τους για την υλοποίηση των ομόφωνων αποφάσεων που πάρθηκαν για το Ασφαλιστικό, από το 4ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ και ζητούν:

•Να αποσυρθούν όλες οι αντιασφαλιστικές διατάξεις του Νομοσχεδίου.
•Να διατηρηθεί η αυτοτέλεια, αυτονομία, αυτοδιοίκηση και αυτοδιαχείριση του ΕΔΟΕΑΠ.
•Να αποτραπεί η δήμευση των πόρων και αποθεματικών των Ταμείων, που επιχειρείται με το Νομοσχέδιο.

»Η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα, στα συλλαλητήρια και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα εναντίον του Νομοσχεδίου, την προσεχή Τετάρτη, οπωσδήποτε με τρίωρη στάση εργασίας.

»Η οριστικοποίηση για την τελική μορφή των κινητοποιήσεων και η ενδεχόμενη κλιμάκωση τους, θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί, σε συνεργασία με όλες τις άλλες Ενώσεις.

»Απαιτούμε να σταματήσει επιτέλους η ασυλία εργοδοτών και παντός υπόχρεου, που “κρύβουν” έσοδα από το αγγελιόσημο ή δεν καταβάλλουν στα Ταμεία τις ασφαλιστικές εισφορές, αν και τα παρακρατούν από τους εργαζόμενους, διαπράττοντας το ποινικό αδίκημα της υπεξαίρεσης

»Η διατήρηση των πόρων και των αποθεματικών των Ταμείων μας, που εγγυώνται τη βιωσιμότητά τους αλλά και το δικαίωμα ενημέρωσης του ελληνικού λαού, είναι αδιαπραγμάτευτα. Το κόστος της δήθεν ασφαλιστικής μεταρρύθμισης δεν θα επιτρέψουμε να μετακυληθεί στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων».


Αυτά, σύντροφοι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι, για να ξέρετε γιατί σας κράζει μέχρι κι ο Λαζόπουλος. Και μια μέρα μετά το κράξιμο, φροντίζετε να του δώσετε κι άλλη «τροφή». Μπράβο, εύγε. Τώρα, προσπαθήστε να πείσετε ότι δεν είστε ροζ ελέφαντες…

Όσο για τον Λαζόπουλο, τόσο ξέρει, τόσο λέει. Στην τηλεόραση δουλεύει, μόνο τη δημοσιογραφία των «ομιλουσών κεφαλών» γνωρίζει. Σιγά μην κάτσει ο Λάκης να πει στον κόσμο ότι, π.χ. ακόμα και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες κάνουν κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της ΔΕΗ. Σιγά μην ιδρώσει ο Λάκης που ένα κάρο ραδιοφωνικοί παραγωγοί «την πέφτουν» στους κυβερνητικούς βουλευτές για το θέμα. Σιγά μην ασχοληθεί με bloggers, οι οποίοι συνοπτικά και με τεράστια άνεση αναλύουν το πρόβλημα. TV ξέρουμε, TV θα μελετάμε. Και, θα τσουβαλιάσουμε συλλήβδην όλους τους δημοσιογράφους, ακόμα κι αυτούς που αγωνίζονται δίπλα στους απεργούς.

Γιατί όχι, άλλωστε; Συνεχώς αυτό δεν κάνει ο Λάκης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: