25 Φεβρουαρίου 2008

Ιστολογώ, μαγνητοφωνείς, λογοκρίνουν


Μετά από ένα δύσκολο διάστημα, επιστρέφω και τα πράγματα δεν είναι καλά: μιλώ για την "υπόθεση Press.gr". Να ξεκαθαρίσω ότι το Press.gr δεν τό'χα ευαγγέλιο, ούτε και το πολυδιάβαζα, καθώς ο ρόλος του μου φαινόταν, τουλάχιστον, αμφιλεγόμενος. Άσε που αρκετά από τα κείμενά του ήταν τόσο κακογραμμένα, που, εμένα τουλάχιστον, μου προκαλούσαν πονοκέφαλο.

Όμως, με ανησυχεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι οι Αρχές αρχίζουν να ασχολούνται τώρα με το Press.gr, όπως τώρα μετατρέπεται η παράνομη μαγνητοφώνηση/μαγνητοσκόπηση σε κακούργημα: σε μια περίοδο που τουλάχιστον ένα τέτοιο "προϊόν" φέρεται να θίγει προσωπικά την "κεφαλή" της κυβέρνησης.

Και θα μου πείτε ότι, κάποια στιγμή, πρέπει από κάπου να γίνει η αρχή για την ουσιαστική προστασία αυτών των ρημαδιασμένων των προσωπικών δεδομένων. Όμως, με προβληματίζει πολύ το γεγονός ότι όλα γίνονται τώρα: όταν διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης διαπόμπευαν δημόσια πρόσωπα με κρυφές κάμερες, όλα ήταν μια χαρά για την κυβέρνηση. Τώρα, όμως, που "επικρέμεται" το DVD του Ζαχόπουλου, τώρα τους έπιασε ο πόνος.

Φυσικά, αν αποδείχθούν οι περίεργες πρακτικές για τις οποίες κατηγορείται το Press.gr, τότε το πράγμα χοντραίνει. Άσε που, διάφοροι "ιεροεξεταστές" έχουν βάλει στο στόχαστρο το σύνολο των blogs. Όμως, μάγκες, δε μου βγάζετε απ' το μυαλό τις λέξεις που συνοδεύουν όλες τις ενέργειες της κυβέρνησης που σχετίζονται με τις υποθέσεις αυτές: συγκάλυψη και λογοκρισία. Είμαι παρανοϊκός;...

1 σχόλιο:

ανεστης είπε...

Δεν μπορούν να βάλουν χέρι στα blogs, απλά η ιστορία ξεκίνησε από "ανοιχτούς λογαριασμούς" όπως γίνεται και με τη Μαφία.