19 Φεβρουαρίου 2008

Μερικές "λευκές" σκέψεις


Τώρα που το χιόνι και ο πάγος έχουν πλέον λυώσει, έχω την αίσθηση ότι μπορώ να καταθέσω μερικές σκέψεις για τα όσα περάσαμε στην Αθήνα αυτές τις ημέρες. Νομίζω ότι οι περισσότερες είναι κοινές για όλους μας:

- Τα αλληλοσυχαρίκια μεταξύ υπουργών για την "καλή αντίδραση" μπροστά στο χιονιά ήταν τουλάχιστον άχρηστα και υπερβολικά. Εκτός κι αν ήταν τόσο απαισιόδοξοι που ακόμα και τα λιγότερα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τους έκαναν να θέλουν να πανηγυρίσουν.

- Το χιόνι που έπεσε φέτος, είμαι σίγουρος ότι ήταν λιγότερο και από το 2002 και από το 2004 και ως διάρκεια και ως ποσότητα. Οπότε, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν σημαντικά, ό,τι κι αν λεν οι διάφοροι υπευθυνοανεύθυνοι.

- Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ συμπεριφέρθηκαν με τη γνωστή τους υστερία, κατορθώνοντας να χαθεί κάτω από τα expletives κάθε πιθανή χρήσιμη πληροφορία που θα μπορούσαν να δώσουν. Εδώ, πάντως, καμία έκπληξη.

- Απορία μου: όλοι αυτοί οι "παγιδευμένοι" στην Αττική Οδό το απόγευμα της Κυριακής, τι διάολο έκαναν; Πού πήγαιναν μες στη χιονοθύελλα; Και τους δεκάδες ηλίθιους που κυκλοφορούσαν χθες και προχθες χωρίς αλυσίδες πάνω σε παγωμένους δρόμους, τι θα τους κάνουμε;

- Σύντροφοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς: τι θα γίνει με την περίπτωσή σας; Κι άντε, να καταλάβω να μην κυκλοφορούν λεωφορεία, λόγω πάγου. Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού γιατί είχαν προβλήματα; Επίσης, ο Προαστιακός γιατί είχε μεγάλες καθυστερήσεις; Και, τέλος πάντως, μια συγνώμη από τους επιβάτες που ξεπάγιαζαν στις αποβάθρες του θα ακουστεί;

- Η προετοιμασία του Κράτους για την κακοκαιρία ήταν τουλάχιστον πλημμελής και δεν το λέω εγώ, αλλά ακόμα και άνθρωποι που προέρχονται από το χώρο της κυβερνώσας παράταξης (π.χ. Νικήτας Κακλαμάνης). Επίσης, με αφήνουν παντελώς αδιάφορο οι κόντρες υπουργείων και ΟΤΑ: αν κάποιος καθάρισε δρόμο χωρίς να είναι της αρμοδιότητάς του, καλά έκανε, απ' τη στιγμή που δεν τον καθάρισε το αρμόδιο υπουργείο.

Αυτά, σε γενικές γραμμές, και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: