8 Μαΐου 2010

Το Λυκόφως των Θεών...

Ίσως ο καλύτερος δίσκος του 2010. Οι Twilight έχουν χαρακτηριστεί ως σύνοδος κορυφής του αμερικανικού black metal, καθώς στον πρώτο δίσκο τους, του 2005, στο συγκρότημα συμμετείχαν ο Wrest (Leviathan, Lurker of Chalice), o Malefic (Xasthur), o N. Imperial (Krieg, N.I.L.), o Blake Judd/Azentrius (Nachtmystium) και ο Hildolf (Draugar) και με τη μουσική τους έμοιαζαν να αποτείουν φόρο τιμής στο trve, kvlt, nekro, grim, νορβηγικό black metal της δεκαετίας του '90.

Ωστόσο, things have changed μετά από πέντε χρόνια: ο πυρήνας των Twilight (Wrest, Judd, Imperial) παραμένει ο ίδιος, ωστόσο νέα πρόσωπα έχουν προστεθεί: ο Aaron Turner (Isis, Old Man Gloom, καμιά δεκαριά άλλα projects και offshots), ο Sanford Parker (Buried at Sea, Minsk, παραγωγός extaordinaire) και ο Stavros Giannopoulos (ναι, ΝΑΙ!!!, των Atlas Moth) οδηγούν το σχήμα σε μονοπάτια πέρα, πάνω και κάτω από το black metal.

Πώς ακούγεται ο νέος δίσκος των Twilight, με τίτλο "Μonument To Time End"; Όπως ακριβώς τον φαντάζεται όποιος ξέρει τη μουσική που παίζουν όλοι αυτοί οι τύποι. Δηλαδή, σαν ένα post-ψυχεδελικό μείγμα black, doom, slugde και ambient. Ή, αν θέλετε ένα πιο απλό παράδειγμα, σαν οι King Crimson να παίζουν Slayer με παραγωγό τον μακαρίτη Syd Barret στις πιο out-of-it στιγμές του.

'Ντάξει, τώρα θα μου πείτε, σιγά μην κάτσω εγώ ν' ακούσω τις παράνοιες που μας προτείνει ο τρελλός ο Khlysty. Δεν πειράζει, μην τις ακούσετε, εσείς θα χάσετε. Ο πιο heavy, πειραματικός, ψυχεδελοπαρανοϊκός δίσκος του 2010 είναι εδώ. Άμα τολμάτε, αγνοείστε τον...

(το παραπάνω post δείτε το ως μια προσπάθεια αποσυμπίεσης, 'νταξ';... Ειδάλλως, τα σοβαρά θα μας φάνε ΚΑ-ΝΟ-ΝΙ-ΚΑ...)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δισκάρα όντως. θα το εκτιμούσα αν μου υποδείκνυες και άλλες ανάλογες μπάντες!

Khlysty είπε...

Σε αντίστοιχο στυλ, πάρε το "Assasins" των Nachtmystium και περίμενε το καινούργιο τους, το "Addicts", που βγαίνει τον Ιούνιου. Από κει και πέρα, doom/black αρρώστια είναι το "Beyond the thunder of the upper deep" των Culted (καναδοσουηδική συνεργασία). Και, βέβαια, θεϊκό είναι το "Heliocentric" των Ocean, που είναι τελείως post-metal. Τον Οκτώβρη θα βγάλουν το "Anthropοcentric", το δεύτερο μέρος της διλογίας αυτής. Αυτά γι' αρχή, και βλέπουμε...