28 Μαΐου 2010

Η σημειολογία της ξεφτίλας

Τελικά, αυτό το παιδί, ο Αντωνάκης, ντε, δεν παλεύεται με την καμία. Κάθε κουβέντα του, κάθε δήλωσή του, κάθε παρουσία του αποτελεί κι ένα μνημείο κενολογίας, λαϊκισμού και, κυρίως, αντιδημοκρατικότητας. Αφού μας ζάλισε τα σκώτια με το "μείγμα πολιτικής" του (μήπως ήθελε να γίνει αλχημιστής, όταν ήτουνε μικρός;...), τώρα επανέρχεται με το ζήτημα της "αυτοκάθαρσης" της ΝΔ από τα "βαρίδια" και απ' όσους "πλήγωσαν την παράταξη".

Έτσι, σήμερα προέβη σε νέα δήλωση σχετικά με αυτή τη διαδικασία, την οποία σας παρουσιάζω αυτολεξεί, διότι πρέπει να την αναλύσουμε σημειολογικά, για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ξεφτίλας:

"Αν δεν το έχετε καταλάβει, εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μια καινούργια ΝΔ. Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου. Όποιος -το ξεκαθαρίζω- έχει βλάψει την Παράταξη, δεν θα είναι μαζί μας. Αλλά και δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ κανέναν να στοχοποιηθεί άδικα. Τίποτε άλλο".

Παρακάμπτοντας πλήρως το ύφος της δήλωσης, μερικές ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις:

1."Όποιος -το ξεκαθαρίζω- έχει βλάψει την Παράταξη, δεν θα είναι μαζί μας": ενδιαφέρουσα -για το μέγεθος του λαϊκισμού της- διατύπωση. Το θέμα για τον Αντωνάκη ΔΕΝ είναι ότι κάποιοι πλήγωσαν τον κόσμο και τη χώρα, αλλά την Παράταξη. Έξυπνο. Διότι έτσι δεν χρειάζεται να απολογηθεί για τα έργα των κυβερνήσεων, μέλος των οποίων ήταν κι ο ίδιος. Επίσης, αποφεύγει το σκόπελο να αναφερθεί σε έργα και ημέρες ανθρώπων που ενδεχομένως μπορούν να του την κάνουν με μεγάλη άνεση.

2."δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές": και γαμώ. Όχι για πράξεις και παραλήψεις, αλλά για νοοτροπίες και συμπεριφορές. Όχι για αντικειμενικά ζητήματα, αλλά για ζητήματα "ηθικής" και "αισθητικής". Όχι για το ότι επί 5,5 χρόνια έγινε κυριολεκτικό πάρτι εις βάρος της Ελλάδας, αλλά για νεφελώδεις έννοιες που αγγίζουν τα όρια της "φιλοσοφίας". Έτσι, αν κάποιος, π.χ., έκλεψε αλλά η νοοτροπία και συμπεριφορά του ήταν εντός των ηθικών πλαισίων που θέτει ο Αντωνάκης, όλα καλά, ε;...

3."έχω πάρει εντολή να χτίσω μια καινούργια ΝΔ. Δεν απολογούμαι για το χθες": επίσης και γαμώ. Η αναβάπτιση της "εκλογής από τη βάση" φαίνεται ότι διαγράφει, τόσο τις δύο κυβερνητικές θητείες του Αντωνάκη, όσο και την επιτυχημένη του απόπειρα της "Πολιτικής Άνοιξης", αλλά και τις όποιες ευθύνες ο ίδιος έχει για το σημερινό χάλι. Bravo, Antonis!!!

4."δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου.": excelsior!!! Ο Αντωνάκης, εν είδη δικαστή Ντρεντ, δικάζει, καταδικάζει και εκτελεί την καταδίκη ανθρώπων που οι πράξεις τους τελούν υπό πολιτική/δικαστική διερεύνηση. Αγνοόντας κανονικότατα το τεκμήριο της αθωότητας, αγνοόντας κανονικότατα κάθε εσωκομματική δημοκρατική διαδικασία, πετάει στα λιοντάρια -και, μάλιστα, αποκλειστικά και μόνο για "νοοτροπίες και συμπεριφορές" (βλ. 2)- τρία στελέχη της παράταξής του, τα οποία, ωστόσο, η ΝΔ είχε σπεύσει να αθωώσει όταν ήταν κυβέρνηση. Πού ήταν τότε ο Αντωνάκης; Εεεεεεεε;

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι μου είναι παντελώς αδιάφορο το τι θα κάνει η ΝΔ με τα εσωτερικά της, αν ο Αντωνάκης θα διαγράψει τους πάντες, αν οι πάντες θα διαγράψουν τον Αντωνάκη, κλπ. Όμως, φθάνει πια με την υποκρισία και την ξεφτίλα. Άει σιχτίρ, που λέει εν τη σοφία του κι ο Ζάφοδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: