4 Νοεμβρίου 2008

Ο θρίαμβος της ανικανότητας

Τελικά, είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει: ο άνθρωπος που αποτέλεσε επί της ουσίας το πρότυπο του σύγχρονου επιχειρηματία και που "ενσάρκωσε" ό,τι αυτή η κυβέρνηση επιθυμούσε να πετύχει με την οικονομική της πο(υ)λιτική, είναι ο ίδιος που σήμερα χαρακτηρίζει ως "ανεπαρκές" το κυβερνητικό σχέδιο για τις τράπεζες, ζητά κρατικοποιήσεις τραπεζών και υποστηρίζει τον άνθρωπο κατά του οποίου έχει καταθέσει αγωγή!

Τον κ. Βγενόπουλο δεν τον συμπαθώ (δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά η εικόνα που βγάζει προς τα έξω μου είναι ενοχλητική), όμως θεωρώ ότι αποτελεί μια προσωπικότητα που, αν μη τι άλλο, δεν διστάζει να λέει αυτά που σκέπτεται και να υποστηρίζει τα συμφέροντά του. Ως εκ τούτου, η παρέμβασή του είναι εξαιρετικής σημασίας, διότι δείχνει το σημείο στο οποίο έχει φθάσει αυτή η κυβέρνηση, ώστε να την αποκηρύσσουν ακόμα κι αυτοί, τους οποίους υποτίθεται ότι εξυπηρετεί.

Την ώρα που όλος ο κόσμος προσπαθεί να βρει ρεαλιστικές λύσεις για να αποκρούσει τις σοβαρότερες συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης, στην Ελλάδα ο Αλογογκούφης και η παρέα του συνεχίζουν το δρόμο προς το γκρεμό και υποστηρίζουν ότι βρέχει, την ώρα που τους φτύνουν ακόμα και "δικοί" τους. Η μόνη μας ελπίδα; Να μην προλάβουν να καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει...

2 σχόλια:

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Ο Βγενόπουλος είναι ιδιαίτερη προσωπικότητα για την Ελλάδα γιατί απλά είναι πολύ ειλικρινής για τα στομάχια μας. Ο Έλληνας δεν έχει μάθει να ακούει την αλήθεια. Τι είπε τελικά ο Βγενόπουλος; Το αυτονόητο. Τραπεζίτης είναι και το μόνο που σκέφτεται είναι η επέκταση της επιχείρησης του. Είναι καρχαρίας και ψάχνει για ψαράκια. Αν το κράτος βοηθήσει τα ψαράκια τότε αυτός τι θα φάει; Ευκαιρία ψάχνει και ξέρει πολύ καλά ότι σε περιόδους κρίσης υπάρχουν πολλές. Δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν να του στερήσει το "γεύμα".

Khlysty είπε...

Ναι, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κυβέρνηση δεν βοηθά τα ψαράκια, αλλά κερνά νέα μασέλα στους καρχαρίες. Οπότε, μήπως ο Βγενόπουλος διαπιστώνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέει ο Αλογογκούφης, αλλά διαφορετικά και μάλλον άσχημα για όλους;...