10 Μαρτίου 2011

Στο μυαλό του νεοέλληνα, pt.III (...το καλό)

Όσο η χώρα βυθίζεται στην κρίση και στην ύφεση και σε όλα τα κακά της μοίρας της, τόσο μια από τις αγαπημένες συνήθειες του Έλληνα έρχεται στην επιφάνεια και κυριαρχεί στο μυαλό πολλών εξ ημών: μιλώ, φυσικά, για τις θεωρίες συνομωσίας που διάφοροι πλέκουν προκειμένου να εξηγήσουν το σημερινό χάλι της χώρας, αρνούμενοι να δουν κατάματα την πραγματικότητα, ότι, δηλαδή, δεν χρειαζόμαστε έξωθεν παρεμβάσεις για να τα κάνουμε όλα πουτάνα, μπορούμε και μόνοι μας, ευχαριστούμε πολύ.

Εδώ και μερικές εβδομάδες έχω "κόψει" να βγαίνω με πολύ κόσμο, καθώς οι αθρώποι αυτοί, όχι μόνο είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια τεράστια συνομωσία κατά της Ελλάδας, αλλά, αν κάποιος προσπαθήσει να αντικρούσει τα ούτως ή άλλως έωλα επιχειρήματά τους, αυτόματα κατατάσσεται στους εχθρούς του έθνους. Ωστόσο, για να διασκεδάσομε, αποφάσισα να μαζέψω σε αυτό εδώ το ποστάκιο μερικές από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες συνομωσίας που αυτό το διάστημα κυκλοφορούν στη χώρα και να τις συζητήσουμε, ε, τι λέτε; Τό'ξερα ότι θα σας άρεσε η ιδέα. Πάμε, λοιπόν:



ΘΕΩΡΙΑ 1 (ΤΟ ΣΤΑΝΤΑΡΑΚΙ): "οι Αμερικάνοι/Εβραίοι/Τούρκοι/Μασόνοι έχουν ξεκινήσει την τελική τους επίθεση κατά της Ελλάδας"

Η θεωρία αυτή κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές εδώ και ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολλά χρόνια. Υπάρχουν σκοτεινές και συγκεκριμένες δυνάμεις που απεργάζονται τη διάλυση της χώρας. Γιατί; Ειλικρινά, μετά από πολλές συζητήσεις και αναλύσεις, έχω καταλήξει ότι ούτε οι ίδιοι οι "κακοί" το ξέρουν. Η νεφελώδης δικαιολογία περιλαμβάνει τα πάντα, από το ότι οι Έλληνες είναι ο περιούσιος λαός, μέχρι το ότι, ξέρεις ότι η Ελλάδα έχει τόσο πετρέλαιο που κάνει τη Σαουδική Αραβία να μοιάζει με το τίποτα και αυτό οι Αμερικάνοι/Εβραίοι/Τούρκοι/Μασόνοι το ξέρουν και γι' αυτό θέλουν να υποδουλώσουν την Ελλάδα (όπου "πετρέλαιο", μπορείτε να βάλετε "χρυσάφι", "ουράνιο" ή "κρυπτονίτη", λίγη σημασία έχει, άλλωστε). Μια παραλλαγή της θεωριας αυτής περιγράφει ένα παγκόσμιο σχέδιο υποδούλωσης όλων των λαών σε μια "σκιώδη δικτατορία" των δυνάμεων αυτών. Στην παραλλαγή αυτή, είναι απαραίτητη η προσθήκη στους "κακούς" και της Λέσχης Bilderberg. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες ανθρώπων που διαθέτουν μυαλό να εξηγήσουν ότι η θεωρία αυτή δεν έχει καμία απολύτως βάση (ούτε ο Κίσινγκερ είπε ποτέ τα όσα φέρεται να είπε για την Ελλάδα, ούτε οι "Σοφοί της Σιών" και τα έγγραφά τους υπήρξαν...), έχει σταθεί αδύνατο να πειστούν όσοι την έχουν καταπιεί αμάσητη και την ξερνούν κάθε τόσο.

ΘΕΩΡΙΑ 2 (ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΓΙΑ Η ΜΕΡΚΕΛ): "η Ευρώπη και ιδίως η Γερμανία έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα και θέλουν να την υποδουλώσουν"

Η θεωρία αυτή αναπτύχθηκε μέσα στο τελευταίο έτος, ιδίως, δε, μετά τις διαπραγματεύσεις για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα. Σε αδρές γραμμές λέει ότι υπάρχει πλέον ένα ευρωπαϊκό σχέδιο, προωθούμενο κυρίως από τη Γερμανία, που έχει ως στόχο το ξεπούλημα της Ελλάδας και την εξαθλίωση των Ελλήνων. Μάλιστα, το Μνημόνιο χρησιμοποιείται ως μείζονα απόδειξη αυτού το σχεδίου, αφού "προβλέπει το ξεπούλημα της χώρας, αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει το δάνειο που παίρνει από την Ευρώπη και το ΔΝΤ", ενώ η μαλακία των τροϊκανών για τα 50 δισ. έχει βάλει φωτιά στα τόπια. Οι εξηγήσεις για αυτή τη θεωρία είναι πολλές, από το ότι οι Ευρωπαίοι μας ζηλεύουν που είμαστε τόσο μάγκες και έξω καρδία, ενώ αυτοί, "στη Γερμανία μετά τις 8 το βράδυ δε βρίσκεις μαγαζί να πας να φας", ως το ότι κι αυτοί στοχεύουν στις απέραντες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας όπως και οι "κακοί" της ΘΕΩΡΙΑΣ 1, ως το ότι η Γερμανία τα κάνει όλα αυτά για να μην μας πλερώκει τις πολεμικές αποζημιώσεις (που, ανάλογα με το ποιος το λέει, κυμαίνονται μεταξύ των 70 και των 400 δισ. ευρώ). Φυσικά, αυτή η θεωρία καταρρέει πανεύκολα: ο Τέκης εξηγεί εδώ γιατί η ιστορία με το ξεπούλημα της Ελλάδας που προβλέπει το Μνημόνιο είναι μιάμιση παπαριά, ενώ για τα υπόλοιπα, αν κανείς παρακολουθήσει -όχι επισταμένως- τις συζητήσεις στην Ευρώπη, διαπιστώνει εύκολα ότι δεν ισχύουν, πλην ενός: ναι, οι Ευρωπαίοι ΕΙΝΑΙ τσαντισμένοι μαζί μας, καθώς διαπίστωσαν ότι, όχι μόνο τους κοροϊδεύαμε επί πολλά χρόνια, ότι δήθεν τάχα μου θα κάνουμε αυτά που πρέπει, αλλά ότι ακόμα και τώρα, με τη χώρα επί της ουσίας χρεοκοπημένη, το παίζουμε μάγκες και ασίκηδες.

ΘΕΩΡΙΑ 3 (ΚΑΝ'ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ) "το παγκόσμιο και εθνικό κεφάλαιο ετοιμάζει το έδαφος για να αναλάβει και την πολιτική"

Παλιούτσικη θεωρία που, κάθε φορά που μιλά ο Δασκαλόπουλος ή ο Βγενόπουλος, επανέρχεται στο προσκήνιο. Υποστηρίζει ότι οι καπιταλιστές, αφού διαπίστωσαν ότι οι πολιτικοί-μαριονέτες που εξ από του ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν για να προωθούν τα συμφέροντά τους δεν είναι επαρκείς, ετοιμάζονται να απαξιώσουν πλήρως τους πολιτικούς και να εμφανιστούν αυτοί ως οι "σωτήρες", όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά του κόσμου. Ως παραδείγματα χρησιμοποιούνται ο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, ο Μάικ Μπλούμπεργκ στη Νέα Υόρκη και κάμποσοι λιγοστοί άλλοι που, σιγά τώρα, μην ψάξω να τους βρω. Είναι μια θεωρία που βασίζεται πολύ στην πραγματικότητα (το πολιτικό προσωπικό πάσχει έως FUBAR, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού), αλλά που τα άλματα που κάνει είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Για παράδειγμα, αγνοεί ότι ο Μπερλουσκόνι δεν εκλέχθηκε μόνος του, αλλά είχε την υποστήριξη πολιτικών (Φίνι, Μπόσσι, κλπ) με τελείως διαφορετικές ατζέντες από τη δική του (δεν ήθελαν, π.χ., να αναλάβουν την εξουσία μόνο για να πηδάν πιτσιρίκες και πουτάνες). Επίσης, αγνοεί την σχεδόν αταβιστική δυσπιστία του Έλληνα έναντι των μεγάλων επιχειρηματιών (που στο μυαλό του, όλοι είναι λαμόγια/πράκτορες/γκάνγκστερς/κλπ). Εκπίπτει εύκολα, αλλά φοριέται πολύ.

ΘΕΩΡΙΑ 4 (ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ): "η κρίση έχει ως στόχο την ελληνοχριστιανική παράδοσή μας"

Ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος τά'λεγε, αλλά κανένας δεν τον άκουγε! Και, να, τώρα, που βγαίνει αληθινός, καθώς οι Εβραίοι/Μασόνοι/Χιλιαστές/ο Πάπας/σατανιστές/θελημιστές/ουτεξερωτιαλλιστές προκαλούν δριμεία κρίση στη χώρα για να χτυπήσουν την Εκκλησία και την πίστη και να μας κάνουν όλους όργανα του Σατανά. Η θεωρία αυτή είναι μετάλλαξη της ΘΕΩΡΙΑΣ 1 και επικεντρώνεται στην Εκκλησία. Δε σηκώνει περαιτέρω ανάλυση, προσθέστε σε ότι έχω ήδη πει την Εκκλησία και έχετε πλήρη εικόνα. Υποστηρίζεται από ημιπαράφρονες, οπότε είναι αδύνατον να συζητηθεί μαζί τους.

ΘΕΩΡΙΑ 5 (ΗΓΓΙΚΕΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ): "όλα όσα συμβαίνουν, από την κρίση του καπιταλισμού, ως τις εξεγέρσεις στη Βόρειο Αφρική είναι σημάδια ότι το τέλος του κόσμου έρχεται"

Ομολογώ ότι αυτή τη θεωρία την έχω ακούσει ελάχιστες φορές, αν και η εσχατολογία παίζει πολύ τα τελευταία χρόνια, με το 2012 και τα συναφή. Αυτοί που την προωθούν, υποστηρίζουν ότι όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα και στον κόσμο γενικότερα είναι σημάδια ενός "τέλους" που έρχεται, είτε επειδή θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος, είτε επειδή τό'χουν προβλέψει οι Μάγιας/Ίνκας/Ατζέκοι/εξωτερικοί Μογγόλοι, είτε επειδή δενξερωτιάλλο. Θεωρία μη συζητήσιμη, εκτός κι αν κάποιος μπορεί να συνδέσει το spread των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου με το ενδεχόμενο η Γη να χτυπηθεί από μεγάλο αστρικό σώμα. Εγώ, πάντως, αδυνατώ να κάνω αυτό το λογικό άλμα.

Χοντρικά, αυτές είναι οι θεωρίες που έχω ακούσει/διαβάσει εγώ, σχετικά με τα "πραγματικά" αίτια της κρίσης στην Ελλάδα. Αν, αναγώστη μου, έχεις ακούσει κι άλλες, ε, πες τες μου, να γελάσουμε ακόμα περισσότερο...

11 σχόλια:

ανεστης είπε...

Ξέχασες τον Σόρος!

Zaphod είπε...

Προσθηκη, παλι απο τον techie

Ποσα τελος παντων ειναι τα κατοχικα δανεια σε σημερινα λεφτα;

Προσθηκη:

Θεωρία 6:

Ολα τα προηγουμενα μαζι. Τα συντάσουμε σε ένα κείμενο και βαφτιζόμαστε Κινημα Ανεξαρτητων Πολιτων

:)

Khlysty είπε...

@ανέστης: ναι, ρε γαμώτο, πώς μου ξέφυγε αυτός, μέχρι κι ο Γκλεν Μπεκ τον έχει στοχοποιήσει...

@zaph: και πώς το ονομάζουμε; "Φλόγα"; "Φωτιά"; Μμμμμμ, τι λες για "Σπίθα";;;;;

NTG είπε...

αγαπημένη ιστορία οι θεωρίες συνομωσίας, προσθέτω την τυπολογία σου στην συλλογή μου!

Khlysty είπε...

@NTG: τιμή μου.

Zaphod είπε...

Σπιθα!

Ωραιο ονομα!
(εγω σκεφτομουνα το 3 λαλουν και 2 χορευουν χεχεχε)
:ΡΡΡ

Τσούγδω είπε...

Οι θεωρίες συνομωσίας ήταν πάντα το καταφύγιο των κομπλεξικών και των δειλών.

Σαν Ελ- ληνες είμαστε τέλοιοι και οι άλλοι λαοί μας ζηλεύουν, οπότε στέλνουν τα τσιράκια τους (που όλο και κάποια σχέση θα έχουν με τον σιωνισμό) να μας καταστρέψουν.
Επίσης όταν βρισκόμαστε σε δεινή θέση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε, καθότι είμαστε Ελ- ληνες και ο καιρός γαρ εγγύς.
Πάλι θα αναδυθούμε από τις στάχτες μας ωσάν τους Φοίνικες...


Προσωπικά αυτές οι ιστορίες με διασκεδάζουν απίστευτα. Ειδικά όταν μπλέκουν και τους Illuminati μέσα δεν έχω καλύτερο! Το πρόβλημα είναι οτι πάντα υπάρχουν μερικοί που πιστεύουν αυτές τις ιστοριούλες.

Khlysty είπε...

@Zaph: και η ιδέα σου είναι pas mal, να την σκεφτούμε... :-)

@Τσούγδω: μα, αν δεν υπήρχαν κορόιδα να τις χάφτουν, ούτε θεωρίες συνομωσίας θα κυκλοφορούσαν, ούτε η Ελλάδα θα ήταν στο χάλι που βρίσκεται σήμερα...

Rodia είπε...

Είμεθα ευφάνταστος λαός, πώς να το κρύψομεν!!! :)))

Υπαρχουν και θεωριες μικροτερης εμβελειας, για τρομοκρατηση νεαρων δεσποινιδων και κυρίων, αλλά άπτονται της σεξουαλικης σφαιρας η οποια νομιζω πως δεν απασχολει το παρόν ποστ... :Ρ

Khlysty είπε...

@Rodia: προφανώς και δεν επιχείρησα να εξαντλήσω όλες τις παράνοιες που έχω ακούσει το τελευταίο διάστημα. Ναι, άκουσα κι εγώ αντίστοιχες θεωρίες, αλλά ως σοβαρός αστός, με πιάνο, μπαλέτο και γαλλικά, αποφάσισα να μην τις περιλάβω στο ποστάκιο.

@all: παιδιά, η φαγωμάρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το e-mail για τη χρεοκοπία στις 25 πώς σας φαίνεται;

Rodia είπε...

Εμενα το e-mail μου φαινεται οτι ειναι ενα κολπακι για να μας κρατανε στην τσίτα. Να μενουμε τρομοκρατημενοι στο χειλος του γκρεμουουουουουουου!

Να κυκλοφορησυμε ενα αλλο e-mail γεματο ενθουσιασμο; περι γερής αύξησης μισθων, συνταξεων, κλπ, και περι καταργησης ολων των χρεων όλων των χωρών και ξεκινημα απο την αρχη του οικονομικου μοντελου του πλανητη; Ολα αυτα χάρη στον ΓΑΠ και το επιτελείο του, εννοείται.

Ετσι, η 25η Μαρτιου θα αποτελεσει ενα νεο ορόσημο στην ιστορια της ανθρωπότητας!!!