15 Νοεμβρίου 2010

Η πόλη γουστάρει Δήμαρχο Μπουτάρη!!!

Ναι, ρε!!! Τα καρντάσα κόντεψαν να με στείλουν απόψε, γέρον άθρωπο, αλλά χαλάλι! Μεγάλη νίκη του κυρ-Γιάννη, που πάλεψε με ανθρώπους και θεούς και βγήκε νικητής, αλλά και μεγάλη νίκη μιας Θεσσαλονίκης που όλοι ξέραμε ότι υπάρχει, αλλά φοβόμασταν μην την είχε θάψει ο Παπαγεωργόπουλος στα θεμέλια του Δημαρχιακού Μεγάρου, μη χέσω κιόλα!

Μεγάλη και η νίκη του Καμίνη, που έδειξε ότι η αξιοπρέπεια και η σοβαρότητα είναι ισχυρότερες του ξοδέματος και του Ψινάκη. Μαγκιά του, γιατί, εκτός των ΔΗΑΡέωνε, ουδείς ΠΑΣΟΚος -πλην Διαμαντοπούλου- τον στήριξε πραγματικά. Και σκατά να τα κάνει, αποκλείεται νά'ναι χειρότερος από τον Nikitas, ο οποίος, πάντως, αν και τσαλαπατημένος, εμφανίστηκε αξιοπρεπής απέναντι στον Καμίνη (για τους ΝΔάρχες και το Σαμαρά, δεν είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να διατηρεί την ψυχραιμία του).

Μαγκιά και του Μιχαλολιάκου στον Πειραιά -'νταξ', να πω ότι ο εμπνευστής των Ρέηντζερς και των Κενταύρων με χαροποιεί που κέρδισε, θα πω ψέματα. Όμως, κάτι η άνεση του Μίχα και το υφάκι τύπου "τώρα-εγώ-χάρη-σας-κάνω-αφού-κανονικά-θα-έπρεπε-να-με-βγάλετε-Δήμαρχο-χωρίς-εκλογές", κάτι η ιστορία με το Φασούλα, δεν μπορώ να πω, καλά να πάθουνε οι ΠΑΣΟΚιοι, για να μάθουν για την αλαζονεία τους (τα ίδια ισχύουν και για την Πάτρα, όπου ο Δημαράς έκανε μια χαψά τον Κατσικόπουλο).

Από κει και πέρα, οι ΠΑΣΟΚιοι πρέπει να κάνουν πάρτι, τόσο φτηνά που τη γλυτώσανε. Και το 8-5 στις Περιφέρειες έκαναν, και τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης πήραν αθρώποι που τους στηρίξανε, και τις εντυπώσεις που είχαν χάσει στον α' γύρο κερδίσανε στον β' και, γενικώς, υπό τις συνθήκες, μάλλον ικανοποιημένοι πρέπει νά'ναι.

Από την αλληνή, ο Αντωνάκης τι να μας λέει... Άμα αρχινάς να μετράς Νομούς και Δήμους και Κοινότητες που πήρες, ενώ δεν τις είχες, εμένα μου φαίνεται σα να ψάχνεις να βρεις από κάπου να πιαστείς. Ε, κι έχασες και δύο κάστρα, και, γενικά, ό,τι είχε εισπράξει την περασμένη Κυριακή, τό'χασες απόψε. Και τώρα, κρύψου, γιατί αύριο ο Nikitas θα θέλει να σου πει δυο φωνηεντάκια για το Δήμο της Αθήνας, μάγκα μου.

Για τους ΚουΚουΈδες, ένα έχω να πω: είστε το κόμμα με τη μεγαλύτερη συσπείρωση ψηφοφόρων στο σύμπαν. Έχετε αρχίσει προεκλογική περίοδο από την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές του 2009. Κάθε λίγο και λιγάκι το ΠΑΜΕ υπηρεσίας κάνει show για να αποδείξει πόσο ανάλγητη είναι η κυβέρνηση/αντιπολίτευση/Ε.Ε./ΔΝΤ/μονοπώλια κλπ. Η χώρα ζει υπό το ζυγό του μνημονίου και ο κόσμος έχει αρχίσει ν'αλαλιάζει. Έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές, όπερ σημαίνει πιο χαλαρή και διαμαρτυριακή ψήφο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χάνουνε 1,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους σε σχέση με το 2009. Κι εσείς θεωρείτε νίκη ότι πήρατε 75.000 ψηφοφόρους παραπάνω από πέρσι; Τι να πω...

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν αξίζουν σχολιασμού. Τα σκατώσανε γερά και χαίρουνται που δεν εκμηδενιστήκανε. Πάντως, παιδιά, εκεί Κουμουνδούρου μεριά, το κίνημα δεν τα πάει καλά και σόφρων θα ήτο να κάτσετε κάτω και ν' αρχίσετε να δείτε τι θα κάνετε, διότι με αυτό το ρυθμό, δε σας/μας βλέπω καθόλου καλά.

Ο Καρατζαφέρης, τι να πει κανείς; Μια κούραση, μια ταλαιπώργια, ένα κατιτίς. Το πράγμα δεν τραβάει, απλώς δεν κινδυνεύει να μείνεις εκτός, αλλά, Γιώργο μου, όσο κι αν προσπαθείς να μας πείσεις ότι εσύ είσαι ο σοφότερος όλων, θυμήσου πως ό,τι δεν αναπτύσσεται μοιραία συρρικνώνεται.

Για τους Οικολόγοι Πράσινοι, μόνο μια συμβουλή: άμα θέλετε να παίζετε με τα μεγάλα παιδάκια, θα πρέπει να μάθετε και τους κανόνες. Η πολλή χαλαρώτης και δημοκρατικότης και όλα τα εις -ότης είναι καλά για ΜΚΟ. Όχι για κόμματα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ/Αλαβάνοι και λοιπές post-communist δυνάμεις, δεν μας αφορούν. Εδώ, καλά-καλά δεν αφορούν και τους ίδιους. Ο καθείς στο μικρόκοσμό του, προσπαθεί να αποδείξει ότι κατέχει τη σωστή αλήθεια για την Αριστερά. Εκπλήσσεται κάποιος από τα αποτελέσματα; Μπα, ούτε κι εγώ.

Για τα εθνίκια στο Δήμο Αθηναίων, άλλη φορά, πιο αναλυτικά...

Όσο για την αποχή, όσοι λεν ότι είναι ο νικητής των εκλογών, πουλάνε φίδια: ωραία, άρα αν η Μπάρτσα δε συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να λέει ότι το πήρε κιόλα, έτσι; Και, καλά οι λαλακίες που λεν οι πολιτικοί στα πάνελ και οι talking heads. Εμείς, οι υπόλοιποι, πώς αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο; Και, πόσο άσχημα πράματα μας λέει για το κατάντημα της δημοκρατίας μας; Και, στην τελική, τι κάνουμε γι' αυτό; Σκατά, είναι άργά, είμαι κουρασμένος και πάω για ύπνο. Αύριο, ίσως μπορέσω να δώσω μια απάντηση που να βγάνει νόημα...

UPDATE: άμα γράφεις σε κατάσταση ημιδιάλυσης, αυτά παθαίνεις. Ξεχνάς τον πραγματικό νικητή των εκλογών, δηλαδής, τη ΔΗΑΡ. Έχουμε και λέμε, λοιπόν: οι Κουβέληδες -που οι πούροι ΣΥΡΙΖαίοι αποκαλούσαν ως "δεξιούς του ΣΥΝ" και φρόντισαν να τους διώξουν από το κόμμα- πρότειναν/στήριξαν δύο εξαιρετικές υποψηφιότητες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Επίσης, φρόντισαν, ακόμα κι όταν το ΠΑΣΟΚ αποδέχθηκε αυτές τις υποψηφιότητες, αλλά κράτησε αποστάσεις από το να τις στηρίξει ουσιαστικά, να ρίξουν τρέξιμο για πάρτη τους, να αγωνιστούν για την προβολή τους, να τις στηρίξουν με κάθε τρόπο. Και οι υποψηφιότητες αυτές ΝΙΚΗΣΑΝ, ανατρέποντας δεδομένα δεκαετιών. Κι όμως, παρά τη γενικότερη καλή παρουσία της ΔΗΑΡ στις εκλογές, οι Κουβέληδες κράτησαν χαμηλούς τόνους και δεν καπέλωσαν τις νίκες σε Αθήνα-Σαλονίκη. Με μια λέξη; Μάγκες και κύριοι ('νταξ', είναι δύο λέξεις).

2 σχόλια:

Zaphod είπε...

Πολυ καλή ανάλυση!!
Ειδικά στα τοπικα και στο
"Όσο για την αποχή, όσοι λεν ότι είναι ο νικητής των εκλογών, πουλάνε φίδια: ωραία, άρα αν η Μπάρτσα δε συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να λέει ότι το πήρε κιόλα, έτσι;"

συμφωνούμε απολύτως!!!

Khlysty είπε...

Να σ'καλά. Είμαι χαρούμενος που, παρά την ικανοποίησή μου για Μπουτάρη και Καμίνη, κατάφερα να βγάζω νόημα.