9 Δεκεμβρίου 2008

Guilty as charged

Κι έτσι, φθάσαμε στην απόδοση ευθυνών και στην αναζήτηση ενόχων. Τι; Για ποιο πράγμα; Μα, για το ποιος είναι υπεύθυνος για τα επεισόδια, τις φωτιές, τα σπασμένα μαγαζιά. Εσείς, τι νομίζατε; Για το φόνο του 15χρονου από τον μπάτσο; Για τις κλωτσοπατινάδες ΜΑΤατζήδων επί των κεφαλών άοπλων παιδιών; Για τους νέους πυροβολισμούς ΖΗΤάδων; Μην είστε χαζοί, αυτά είναι λεπτομέρειες του κώλου. Αυτό που μετράει τώρα είναι να βρούμε κάποιον να του ρίξουμε τις ευθύνες για τα μόγγολα που καίγαν. Κι αργότερα, για τις γιαγιάδες που πετάγαν γλάστρες στα ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, όταν έφθασαν εκεί οι μαθητές. Και, λίγο αργότερα, για τους ίδιους τους μαθητές που βγήκαν στους δρόμους, αντί να κάτσουν σπίτι τους και να γίνουν καλοί νοικοκυραίοι.

Το κόλπο είναι παλιό, γνωστό και δοκιμασμένο. Πρόπερσι είχε εφαρμοστεί, όταν μαθητές και φοιτητές σταμάτησαν την αναθεώρηση του άρθρου 16. Το καλοκαίρι του 2007 ήταν οι "ασύμμετρες απειλές" και ο "στρατηγός άνεμος". Παλιότερα ήταν οι ναυτεργάτες και οι υψηλοί μισθοί τους. Πριν από 23 χρόνια ήταν η μολότοφ στα χέρια του Καλτεζά. Το σχέδιο είναι απλό: άλλαξε την ατζέντα. Βρες κάτι άλλο. Μίλα στην τρομαγμένη ψυχούλα των νοικοκυραίων. Κάντους να ξεχάσουν ότι το παιδί που έπεσε νεκρό από τη σφαίρα του κτήνους μπορεί να ήταν και δικό τους. Σήκωνε σκόνη και περίμενε, κάτι θα βγει κι απ' αυτό.

Ναι ο ΣΥΝ λέει μαλακίες, πολλές και συχνά. Ναι, η περιφρούρηση στις διαδηλώσεις του είναι από χαλαρή ως ανύπαρκτη. Ναι, ο Αλαβάνος κι ο Τσίπρας μας έχουν φλομώσει στα πουτσιλίκια. Όμως, είναι γελοίο να λέει κανείς ότι υποθάλπει και ότι "χαϊδεύει" τους μπάχαλους. Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι -συχνά- μπάτε σκύλοι αλέστε. Όμως, είναι γελοίο να κατηγορείται ένα κόμμα για κάτι τέτοιο. Και είναι όνειδος για την Αλέκα να αφήνει τέτοια υπονοούμενα, πηγαίνοντας χέρι-χέρι με την κυβέρνηση και τον Καρατζαφέρη. Και είναι, περισσότερο απ'όλα, δείγμα ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα: ότι όταν αύριο το ΠΑΣΟΚ θα λεηλατήσει εκ νέου την Αριστερά, το ΚΚΕ δεν θα μπορέσει να κρατήσει τις δυνάμεις του αλώβητες. Κι αυτό θα πληρώσει τις μαλακίες και τις στενοκεφαλιές του, όπως τις πληρώνει τώρα και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Των οικιών υμών εμπιπραμμένων, υμείς άδετε...

Υ.Γ.: εδώ δείτε μια ωραία άποψη για τα όσα συμβαίνουν. Λίγα λόγια και καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: