19 Δεκεμβρίου 2008

Έλεος, πια!!!!

Το εξαιρετικό post του Ανέστη -φαντάζομαι ότι κι άλλοι έγραψαν αντίστοιχα πράγματα, απλώς έχω γίνει Βέγγος και ίσα που προλαβαίνω να ρίχνω μια ματιά στην μπλογκογειτονιά- δείχνει κατά την άποψή μου πόσο πίσω είμαστε ως λαός, αλλά και γιατί δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε από τη μιζέρια μας.

Σιγά, παιδιά, μη σκίσουμε κά'να καλτσόν! Ώστε, δύο πανό στην Ακρόπολη είναι βεβήλωση; Και κατ' αυτό τον τρόπο γινόμαστε ρεζίλι παγκοσμίως; Ώπα, ηρεμήστε, θα πάθετε τίποτα όλοι! Όπως θα πάθετε τίποτα αν αγχώνεστε για την εικόνα που δίνουν "προς τα έξω" τα επεισόδια, όπως έλεγε χθες κι ο Pretenderης, ο ντερμπεντέρης...

Δεν θυμάμαι να έπαθε κάτι το Παρίσι, όπου επίσης είχαν λάβει χώρα επεισόδια και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και βιαιότητα από αυτά της Αθήνας. Ομοίως, δε θυμάμαι να έχουν υποστεί καταστροφή οι οικονομίες χωρών στις οποίες καταγράφησαν περιστατικά "civil unrest", όπως λένε και στο χωριό του Αλογογκούφη.

Όμως, φαίνεται ότι τα διάφορα "παπαγαλάκια" συνεχίζουν να κάνουν μια χαρά τη δουλίτσα τους: θεωρώ, μάλιστα, ότι τα επεισόδια και η ανικανότητα των μπάτσων τους έδωσαν μια χρυσή ευκαιρία να αμολήσουν γι' άλλη μια φορά μελάνι και να θολώσουν τα νερά και, παράλληλα, να απλώσουν τραχανά ανησυχίας και φόβου.

Διότι, ουδείς λέει ότι η αγορά -για την οποία όλοι κλαίνε σήμερα- ήταν πριν τα επεισόδια τόσο παγωμένη που οι μαγαζάτορες είχαν αποφασίσει να κάνουν προεκπτώσεις, μπας και καταφέρουν να κινηθούν λιγάκι. Κανείς πλέον δε λέει ότι υπήρχαν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ήταν έτοιμες να λουκετωθούν.

Κανείς δε λέει ότι εδώ και δύο μήνες ξένοι αναλυτές, αλλά και ο ξένος τύπος, παρουσιάζουν μια τραγική εικόνα για την ελληνική οικονομία και εκφράζουν ανησυχίες για τη δυνατότητα της χώρας να επιβιώσει της κρίσης. Όχι, για όλα φταίνε οι "μπάχαλοι" που τα σπάνε...

Και το κακό είναι ότι υπάρχει κόσμος που αυτά τα χάφτει, οπότε και καταλήγει να θεωρεί ότι οι μαθητές, οι μπάχαλοι και ο Τσίπρας ευθύνονται για τα χάλια της οικονομίας. Και θεωρεί βεβήλωση της Ακρόπολης τα δύο πανό. Α, ρε, φάπες που μας χρειάζονται...

*τη φωτο τη "βούτηξα" από το flickr*

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το πανό στην Ακρόπολη είναι αυτό που τους πείραξε! Τα σπασμένα τα καμένα .. το χάος που επικρατεί γύρω μας και δηλητηριάζει τη ζωή μας δεν το βλέπουν ? Μέρες που έρχονται γιατί δεν στέκεται ο καθένας στη πρωταρχική του θέση , στον πυρήνα της οικογένειας του να κάνει τους απολογισμούς του? ας βάλουμε λίγη τάξη στη ζωή μας , λίγη αγάπη στην καρδιά μας , λίγο σεβασμό για τον διπλανό μας και για τον τόπο που ζούμε!
καλά χριστύγεννα!