9 Δεκεμβρίου 2008

Το χάλι μας...

Σκόρπιες σκέψεις, πνιγμένες στα χημικά -ξεχάστε τα δακρυγόνα, αυτά που παίζουν, πλέον, είναι επικίνδυνα χημικά- και στη μπόχα από τις φωτιές. Καφρίλα και απογοήτευση. Μια κυβέρνηση κλόουν και κλεφτών χρόνου, μικροκλεφτάκων, που ελπίζουν να γίνει εκείνο που θα τους δώσει το άλλοθι για να σώσουν τα τομάρια τους. Ψευτοαναρχικοί-ζώα με ιδεολογία ραπανιού και αντιδράσεις κοτρώνας που κυλά σε μια πλαγιά. Νοικοκυραίοι χεσμένοι μες στα σπίτια τους -οι δρόμοι άδειοι από τις δέκα η ώρα...-, διότι πού να μπλέκεις τώρα.

Μπάτσοι ασύδοτοι με τους πολίτες και χέστες με τα ζώα. Πολιτικά κόμματα του τσιτάτου και της εύκολης κριτικής, χωρίς πρόταση, χωρίς θέση. Μια χώρα έτοιμη να ζητήσει βοήθεια, αφού ο εαυτός της χάθηκε για πάντα μες στη λαμογιά, το ρουσφέτι και το βόλεμα. "Κοίτα τη δουλειά σου, μη μπλέκεις", η μόνιμη επωδός. "Έγινα μπάτσος γιατί, ε, ξέρεις, σταθερή δουλειά, μεροκάματο, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει", και, ρε μαλάκα, γιατί δεν έγινες πυροσβέστης; οδηγός του ΕΚΑΒ; Φτηνές δικαιολογίες απ' όλους μας.

Μαλάκες, δεν κάηκε η Αθήνα: κάηκε και η Θεσσαλονίκη, και η Καβάλα, και η Κοζάνη, και η Λάρισα, και τα Τρίκαλα, και το Ηράκλειο, και τα Χανιά. Κάτι λέει αυτο. Ή ότι η χώρα γέμισε με "αντιεξουσιαστές" ή ότι ο κόσμος -κυρίως οι πιτσιρικάδες- δεν γουστάρουν άλλο. Και σιγά μην έψαχναν αφορμή. Μια βόλτα κάνεις στο Κέντρο και θες να ψάξεις για οπλοπολυβόλο και να βγεις στο δρόμο κι όποιον πάρει ο Χάρος. Αλλά, οι νοικοκυραίοι πάλι χεστήκαμε πάνω μας, πάλι κρυφτήκαμε, πάλι θαυμάσαμε την τάξη και την οργάνωση του ΚΚΕ, που, ορίστε, σε αυτονών την πορεία γιατί δεν έγινε τίποτα; (γιατί τα ρομπότ εκτελούν διαταγές.)

Χάσαμε και τα τελευταία ίχνη αξιοπρέπειας. Όχι επειδή κάηκε η Αθήνα, αλλά επειδή έπρεπε ένας μπάτσος -αυτού του είδους, μάλιστα- να δολοφονήσει ένα παιδάκι "καλής οικογένειας" για να καταλάβουμε πού έχουμε φθάσει. Επειδή ο Καραμανλής πάλι υπόσχεται τριχίλιαρα, στους μαγαζάτορες αυτή τη φορά, επειδή η ΓΣΕΕ, λέει, το σκέφτεται αν πρέπει να κάνει πορεία αύριο, αντί να φροντίσει να κατέβει όλος ο κόσμος κάτω, επειδή η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει στην απεργία με 2ωρη στάση εργασίας και δεν ντρέπονται να το λένε, επειδή το ΠΑΣΟΚ στην κοσμάρα του θέλει, λέει, ειρηνική διαμαρτυρία με κεράκια (το αίμα του Καλτεζά, όμως, στα χέρια του είναι...).

Σκατά, ρε γαμώτο, πώς γίναμε έτσι;...

Υ.Γ.: εδώ είναι το Σύνταγμα. Δείτε τι ωραία πράγματα εξετάστηκαν, έστω και σε επίπεδο ιδέας, από την Κυβέρνηση (άρθρο 48) και μετά σκεφθείτε πόση αξία έχουν οι βιτρίνες...

*φωτο από in.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: