8 Νοεμβρίου 2008

Βαριά φορτία

Ομολογώ ότι οι μουσικές μου κατευθύνσεις τα τελευταία χρόνια με έχουν οδηγήσει σε μονοπάτια από λίγο περίεργα (π.χ., να εκτιμώ τον post rock/post hardcore/post metal ήχο των Isis ή των Neurosis), έως πάρα πολύ παράξενα (Deathspell Omega ή Wolves In The Throne Room κανείς;...). Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να ψιλοξεχάσω τι σημαίνει kick-in-the ass ροκ. Οπότε, ας ευχαριστήσω τους Acid King που μου το θύμησαν με το καταπληκτικό τους "ΙΙΙ" (2005, Small Stone Records).

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: κιθάρες σούπερ-χαμηλά κουρδισμένες και παραμορφωμένες; ΟΚ. Μπάσο σχεδόν υποηχητικό, σαν μουγκρητό; Τό'χουμε. Ντραμς βαριά και κοδεϊνικά; Αμέ! Über-heavy γκρούβια, σαν μαστουρωμένοι (αλλά, ΠΟΛΥ μαστουρωμένοι) Black Sabbath; Μέσα είσαι! Φωνή -από γυναίκα, παρακαλώ, την Κυρία Lori S.- που παραπέμπει στις μεγάλες στιγμές του Ozzy; Με τα χίλια! Μουσική ψυχεδελοacidgroovydoom; Ακριβώς όπως πρέπει, και λίγο καλύτερα!

To "III" των Acid King είναι ακριβώς όπως οφείλει να είναι ένας καλός -στα όρια του κλασικού- stoner-doom δίσκος. Απολαύστε ένα κομμάτι δίπλα και απολαύστε και τη στιγμή: το πιθανότερο είναι ότι το επόμενο μουσικό μου post θα αφορά στους Sapthuran ή κάτι εξίσου άσχετο...

4 σχόλια:

ανεστης είπε...

Blue Cheer μου θύμισαν...

Khlysty είπε...

Κι απ' αυτό έχουμε. Καλοί δεν είναι;...

ανεστης είπε...

Καλότατοι!

Ανώνυμος είπε...

φιλε khlusty τσεκαρε οπωςδηποτε αυτη τη δισκαρα


in mounrning - shrouded divine


τρομερο σουηδικο progressive death metal,επιπεδου opeth(ναι τοσο καλο.)

Υποψιν ειναι το ντεμπουτο τους.

Αλλα εμεις εχουμε καρβελα και ρεμο τι να μας που ρε οι αγροικοι οι Σουηδοι.


επισης τσεκαρε στο site της espresso τη 'συνεντευξη' που πηραν απο τον chris cornell επειδη ο δαντης εκανε διασκευη το billie jean δισως να του το πει(εχουν ξεφυγει οι της espresso...)


που ζουμε ρε γαμωτο.....μπανανισταν