16 Ιουλίου 2008

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα...

Τελικά, έχει πολύ ενδιαφέρον η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη στάση του ΚΚΕ στην "υπόθεση Cosmote-Γερμανός". Κι έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον απ' όσο αρχικά φαίνεται, διότι εν πολλοίς δείχνει διάφορα πραγματάκια, τα οποία ίσως είχαν περάσει "στο ντούκου", αν δεν άρχιζε το νταβαντούρι.

Κατά την άποψή μου, το πιο σημαντικό είναι ότι η σύγκρουση αυτή υποχρεώνει το ΚΚΕ από τούδε να είναι πιο προσεκτικό στη στάση του έναντι της κυβέρνησης. Από καιρό είχα την αίσθηση ότι το ΚΚΕ πήγαινε "χαλαρά" την κυβέρνηση: τώρα που φάνηκε ότι υπάρχουν και αποχρώσες ενδείξεις, εκτιμώ ότι το κόμμα θα υποχρεωθεί να είναι πιο "επιθετικό" και να προσέχει λίγο τα "τσουβαλιάσματα" που κάνει (φταίνε όλοι πλην ΚΚΕ, κλπ).

Σε δεύτερο επίπεδο, η διαμάχη δείχνει ότι αρχίζει ένα ξεκαθάρισμα μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης: ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά και ξεκαθάρισμα τοπίου. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, σημαίνει ότι η πόλωση θα έχει περισσότερους των δύο πόλων, οπότε θα υποχρεώσει το σύνολο των κομμάτων να λάβουν θέσεις, ακόμα και σε θέματα που δεν τους αρέσουν: το στυλάκι "δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα, δεν είν' η μάνα μ' μέσα" δεν θα περνά.

Το τρίτο θέμα είναι ότι, επιτέλους, βλέπουμε το αληθινό "πρόσωπο" των κομμάτων, ακόμα και σε ηγετικό επίπεδο. Όσο απεχθές κι αν μας φαίνεται, είναι καλό να το ξέρουμε, για να μπορούμε να καταλάβουμε πολύ καλύτερα από πριν ποιοι είναι αυτοί που ζητούν την ψήφο μας και δηλώνουν ότι θα μας "σώσουν". Ενδιαφέρον έχει και το ότι η κυβέρνηση έχει "λουφάξει" μπροστά σε αυτή τη διαμάχη. Γιατί; Έλα μου, ντε...

1 σχόλιο:

ανεστης είπε...

"δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα, δεν είν' η μάνα μ' μέσα"
ΑΠΑΙΧΤΟ!!!