25 Ιανουαρίου 2011

Μήπως ήλθε η ώρα να σχίσουμε τας φρένας μας στα δύο;;;;;

Τελικά, εκεί πλατεία Κουμουνδούρου μεριά, πρέπει νά'χουν κάψει φλάντζα (προς Θεού, η έκφραση δεν περιέχει ουδένα ψόγο για τον γνωστό δρα. Φλάντζα!). Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την ιστορία με τη Νομική και τους μετανάστες και τα παρεπόμενά της. Ειλικρινά, παιδιά του τιμίου ΣΥΝ, καμιά άλλη λαμπρή ιδέα έχετε; Όχι τίποτ' άλλο, αλλά αν είναι να το βυθίσετε το κόμμα, κάντε το σωστά: μη μείνει τίποτα όρθιο.

Εντάξει, το ζήτημα των παράνομων μεταναστών είναι χαίνουσα πληγή κι άλλο ένα καρφί στην κατ' επίφαση δημοκρατία που βιώνουμε σε αυτή τη χώρα. Και, προφανώς, κάθε ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ προσπάθεια ανάδειξης του προβλήματος αποτελεί όαση μέσα στις φραχτολαλακίες του Παπουτσή, στις θέλει-η-πουτάνα-να-κρυφτει-κι-η-χαρά-δεν-την-αφήνει ρατσιστοεξυπνάδες του ΛΑΟΣ και του Αντωνάκη και στις ΚΔΟΑ θέσεις της Χρυσής Αυγής. Όμως, σοβαρά τώρα, όποιος σκέφθηκε το "σχέδιο Νομική" αξίζει να τιμωρηθεί με εικοσιτετράωρη τιμωρία ακρόασης τοποθετήσεων της σ. Αλέκας στην Κ.Ε. του ΚΚΕ, να μάθει!

Τι κατάφερε, λοιπόν, το κίνημα με το να καταλάβουν οι μετανάστες τη Νομική; Άλφον, με τα υπερμαξιμαλιστικά αιτήματα, να γίνει απολύτως σαφές ότι η όλη κίνηση είναι κατευθυνόμενη. Βήτον, η κυβέρνηση να κατηγορείται πανταχόθεν ότι "δεν υπάρχει κράτος" και, για να δείξει ότι έχει @@, να σκληραίνει ακόμα περισσότερο τη στάση της έναντι των μεταναστών. Γάμον, ο Αντωνάκης να επαναφέρει θέμα κατάργησης του ακαδημαϊκού ασύλου και αυτή τη φορά να ελπίζει βάσιμα ότι θα βρει υποστηρικτές. Δέλτον, το Πανεπιστήμιο Αθηνών να έχει γίνει κανονικό τουρλουμπούκι και να γίνεται της αρκούδας με φήμες για άλλες καταλήψεις και λοιπούς δράκους. Έψιλον, το ΚΚΕ να βρει νέα ευκαιρία να την πέσει στο ΣΥΝ και να δείξει ποιο είναι το "σοβαρό" κόμμα της Αριστεράς. Ζήτον, τα ΜΜΕ να βρουν νέα ευκαιρία να ξεσαλώσουν. Ήτον δεν έχει ή, εν πάση περιπτώσει, τώρα δε μού'ρχεται.

Βάλτε μέσα σε αυτό και την κίνηση Άδωνι-Θάνου και η εικόνα είναι σαφής, ja? Όσο για το ΣΥΝ, από κει που λέγαμε ότι κάτι πάει να στρώσει, πάλι βρέθηκε αμυνόμενος, με τις εντυπώσεις απολύτως χαμένες και χωρίς να έχει πετύχει τίποτα για το μεταναστευτικό ζήτημα. Ωρέ, πάτε καλά, ωρέ;;;;;

4 σχόλια:

ανεστης είπε...

Πρόκειται για σχέδιο "βαριοπούλα" του Συν. Είναι η προβοκάτσια που θα κάνει μύλο την κοινωνία, θα διαχωρίσει τα πρόβατα απο τα ερίφια και πάνω στην αναμπουμούλα θα βγει ο Αλέξης ηγέτης με το στανιό.

Khlysty είπε...

Τσ-τσ-τσ, ήγγικεν το Τέλος των Ημερών. Μετανοείτε.

Zaphod είπε...

Επιφυλασομενος για τον αν ειναι κατευθυνομενοι η οχι (μιλαμε για ενηλικες σωστα;) μένω στο παρατηρησιακο που λεει πως η ολη κινηση τελικα εστιαστηκε )πρωτον απο τα ΜΜΕ και μετα απο αλλους) στο θεμα του ασυλου και οχι στο δεδομενο μεταναστευτικο ζητημα.

Κοινως χεστα..

Khlysty είπε...

Να σου πω, αυτό το "να νομιμοποιηθούν ΟΛΟΙ οι μετανάστες ΤΩΡΑ", σου κάνει για μη κατευθυνόμενο; Εμένα, πάντως, όχι. Από κει και πέρα, ακριβώς επειδή γνωρίζουμε πού ζούμε, θεωρώ ότι η κίνηση ήταν βλαμμένη: πίστευε κανείς ότι η TV θα ασχολούνταν με τους μετανάστες και όχι με το πανεπιστημιακό άσυλο; Και ότι δεν θα προσπαθούσε να παίξει μόνο αυτή τη διάσταση;

Όπως τό'πες: χέστα...