20 Ιουλίου 2010

The hit...

Δεν είχα σκοπό να γράψω, αλλά να σας παραπέμψω στο short'n'sweet ποστ του Ανέστη. Ωστόσο, από χθες κάτι με τρώει και, τελικά, είπα να γράψω κάτι για την υπόθεση της δολοφονίας του Γκιόλια. Κι αυτό, διότι, αν δεν με απατά η μνήμη μου, είναι η δεύτερη δολοφονία που χρεώνεται στη "Σέχτα" και που (θεωρώ ότι) θα έκανε υπερήφανους τους hit-men του καρτέλ της Μεντεγίν.

Διότι, αυτό που συνέβη χθες στην Ηλιούπολη ΔΕΝ ήταν "τρομοκρατικό" χτύπημα, τουλάχιστον όπως έως πρόσφατα νοούνταν τέτοιες πράξεις. Αν οι δράστες είχαν αφήσει στον τόπο του εγκλήματος κι ένα κομμένο κεφάλι αλόγου, τότε θα μπορούσαμε άνετα να μιλήσουμε για μαφιόζικο χτύπημα και για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, όχι ότι και τωρα δεν μπορούμε να το πούμε, δηλαδή...

Ο Ανέστης λέει ότι "Μπορεί να μην έχουμε επαναστάτες στην Ελλάδα, έχουμε όμως ένα σωρό κόσμο που μπορούν να υποδύονται τους επαναστάτες για να λύνουν διαφορές". Εγώ θα πω ότι οι τύποι αυτοί, με τον τρόπο που εκτέλεσαν τον Γκιόλια, θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα, τύπου "να τι θα πάθετε, αν αποφασίσουμε να σας βάλουμε στο στόχαστρο". Εξ ου και τον έκαναν κιμά.

Παρακάμπτοντας τις οργίλες αντιδράσεις των ομιλουσών κεφαλών της τηλεόρασης, πείτε μου, παρακάλω, αν ήταν ιδέα μου αυτή η αδιόρατη, αλλά υπαρκτή, αίσθηση υστερίας των πάντων, αυτή η λεπτή οσμή του τρόμου που οι λεονταρισμοί των δημοσιογράφων και των πολιτικών δεν μπορούσαν να καλύψουν. Αν δεν κάνω λάθος, τότε οι δράστες πέτυχαν το στόχο τους: σκότωσαν το Γκιόλια και το μήνυμα ήταν πεντακάθαρο για όλους.

Ουδείς ασφαλής. Ουδείς untouchable. Κι αν υπάρξει προκήρυξη, είμαι βέβαιος ότι κάτι τέτοιο θα λέει, πως, είδατε τι κάναμε, περιμένετε και θα δείτε τι άλλο θα κάνουμε και κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει. Θεωρώ, δε, ότι η στοχοποίηση του Γκιόλια, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Όχι μόνο για λόγους "ευκολίας" του στόχου, αλλά και συμβολικά, για το ποιος ήταν, τι έκανε, κλπ.

Αναρωτιέμαι τι θα επακολουθήσει. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι οι κατσαπλιάδες της "Σέχτας" μπορούν να είναι ικανοποιημένοι από το έργο τους. Τώρα πια, κανένας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Κρίμα που δεν έχουν καταλάβει ότι ο φόβος είναι κακός σύμβουλος...

UPDATE: δείτε κι αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: