16 Ιουνίου 2011

Trouble Every Day...

Τα όσα συνέβησαν χθες και τα όσα συμβαίνουν σήμερα και, κατά πάσα πιθανότητα, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, θεωρώ ότι αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας και ιδίως ο George είναι, όχι μόνο κατώτερη των περιστάσεων, αλλά και ανίκανη να διαχειριστεί ακόμα και τα στοιχειώδη.

Εν ολίγοις:

-Ο Παπανδρέου επί της ουσίας παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της χώρας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με το Σαμαρά.

-Ο Σαμαράς, αντί να κρατήσει το στοματάκι του κλειστό, διέρρευσε τη συνομιλία του με τον Παπανδρέου, μόνο και μόνο για να κοκορευτεί.

-Ο Παπανδρέου, συνειδητοποιόντας τη λαλακία που έκανε, προσπάθησε να τη διορθώσει με άλλη λαλακία, αυτή του ανασχηματισμού και της ψήφου εμπιστοσύνης.

-Έχοντας, επί της ουσίας, παραδώσει, έστω και ατύπως, την εξουσία, ο Παπανδρέου αδυνατεί να συγκρατήσει το κόμμα του, το οποίο πλέον τελεί υπό διάλυση.

-Από εδώ και πέρα, η οιαδήποτε εξέλιξη -εξαιρόντας το ενδεχόμενο να βρούμε σήμερα πετρέλαιο ή να πέσει κομήτης στην Ελλάδα- δεν μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα και την καθοδική πορεία που ακολουθεί η κυβέρνηση.

-Ταυτόχρονα, όμως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκονται ενώπιον μιας τεράστιας καυτής πατάτας, αυτής της κατάστασης της οικονομίας.

-Ο Σαμαράς, παρά το τσαμπουκαλεμένο υφάκι, θα πρέπει να είναι άκρως προετοιμασμένος για πολλές φάπες από την Ευρώπη, η οποία έχει χαρακτηρίσει το πόνημά του, με τον τίτλο "Ζαππειο 143,7986", ως "αστειότητα" και "ανεφάρμοστο".

-Παράλληλα, βεβαίως, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι εκλογές θα βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, η γαμημένη η συναίνεση παραμένει αναγκαιότητα. Το ερώτημα είναι μεταξύ ποιων...

-Όσον αφορά στους θωπεύοντες τα αυτιά των "αγανακτισμένων", καλό θα είναι να είναι προετοιμασμένοι για άσχημες εκπλήξεις, αφού το "αχρωμάτιστο" πλήθος μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε "απολίτικο" ή και ακόμα χειρότερα, και τότε να σας δω μάγκες τι θα κάνετε.

-Είναι προφανές στα μάτια μου ότι η Ελλάδα πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίσημη χρεοκοπία. Θεωρώ ότι ουδείς Ευρωπαίος, μετά τα γεγονότα που συμβαίνουν, θα έχει διάθεση να βοηθήσει την Ελλάδα, από τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η χώρα αδυνατεί να βοηθήσει τον εαυτό της.

-Κατά τα λοιπά, όλα καλά; Η γυναίκα; Τα παιδιά;

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο παπανδρέου τουλάχιστον προσπάθησε. τη συνεχή εδώ και ένα χρόνο υπονόμευσή του και το τελικό γκρέμισμά του θα το πληρώσουμε σήμερα όλοι. είναι ο τελευταίος στον οποίο θα ρίξω την ευθύνη για τη χρεωκοπία της χώρας.

Khlysty είπε...

ΟΚ, αλλά, ξέρεις τι λένε οι Κινέζοι, ε; Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις...

ανεστης είπε...

Είμαστε ήδη σε χρεοκοπία. Το μόνο που καθυστερεί την επίσημη κύρηξή της είναι που ακόμα τα ελληνικά ομόλογα επηρρεάζουν την ευροζώνη. Μόλις φύγουν κι αυτά, θα αφεθεί το σχοινί που μας κρατάει και... χαιρετίσματα.

Dr. Feleki είπε...

Τα παιδιά καλά. Η γυναίκα την κοπάνησε με τον Στρος Καν οπότε ακόμα καλύτερα. Εγώ σκέφτομαι να κλεφτώ με τον Ολι Ρεν. Το καλυτερότερο.

Khlysty είπε...

Με τον Όλι; Γιατί όχι με τον Μπαρόζο πού'ναι και αφεντικό;

Dr. Feleki είπε...

Η δουλεια ειναι χαρά μονο για τ' αφεντικά :)

Zaphod είπε...

Κατα τα αλλα ..πα μαλ!

Khlysty είπε...

Ορέα που περνάμε εδώ εις τας εξοχάς, ε;