22 Ιουνίου 2011

Paranoid android

Επειδή έχω καιρό να κάνω ένα καλό σχολιάκι για τον Αντωνάκη και επειδή με τρώει το χέρι μου εδώ και κάμποσες μέρες, αρχικά αυτό το ποστάκιο είχε σχεδιαστεί να είναι αφιερωμένο σε αυτόν. Ωστόσο, όσο πέρναγε η ώρα τόσο το περιεχόμενο άλλαζε και θα καταλάβετε γιατί.

Εδώ και κάμποσες μέρες η ΝΔ υποστηρίζει ότι το γεγονός ότι τα μισά ευρωπαϊκά ΜΜΕ και τα δύο τρίτα του ΕΛΚ της την πέφτουν σχετικά με τη στάση της στο ζήτημα της συναίνεσης οφείλεται σε μια οργανωμένη διαστρέβλωση των θέσεών της από την κυβέρνηση.


Τό'χει πει ο Σαμαράς, το λέει ο Μιχελάκης, και χθες στη Βουλή ο Αντωνάκης μας πληροφόρησε ότι "Δεν βρίσκομαι εδώ για να προσυπογράφω εύκολες δήθεν «λύσεις», που συνήθως είναι βολικές υπεκφυγές. Αλλά για να αναζητήσουμε αληθινές λύσεις, που θα βγάλουν τη χώρα από την τραγική θέση στην οποία βρίσκεται… Αυτό έκανα. Κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Αλλά και δεν θα δεχθώ, ψέματα, ύβρεις και προπαγανδιστικές στρεβλώσεις των θέσεών μας".

Εντάξει, θα μου πείτε, στριμωγμένος είναι ο Αντωνάκης, οπότε δικαιούται να χρησιμοποιήσει την οιαδήποτε δικαιολογία για να καλύψει το στραπάτσο των θέσεών του. Το πρόβλημα είναι τι κάνει η υπόλοιπη ΝΔ, η οποία παθαίνει ζημιά από αυτή τη στάση.

Εννοώ, δεν βρέθηκε ΕΝΑ (1) στέλεχος να πάει και να πει: "ρε πρόεδρε, τι είναι αυτά που λες; Δεν καταλαβαίνεις ότι μας εκθέτεις; Είναι δυνατόν ποτέ το ΕΛΚ να λαμβάνει πληροφόρηση από τον Πεταλωτή ή από τον Μόσιαλο; Είναι δυνατόν ποτέ τα γερμανικά ΜΜΕ να περιμένουν το ΠΑΣΟΚ να τα ενημερώσει για τις θέσεις μας;".

Δε βρέθηκε ένα στέλεχος να πει "πρόεδρε, με αυτά που λες υποτιμάς και τη ΝΔ, αλλά και τους ηγέτες της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη, με τους οποίους ενδέχεται, όταν γίνουμε κυβέρνηση, να πρέπει να συμεργαστούμε. Είναι δυνατόν να λες ότι όλοι αυτοί έχαψαν αμάσητη την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ;".

Δε βρέθηκε ένα στέλεχος να πει "πρόεδρε, έχουμε ισχυρή ευρωκοινοβουλευτική ομάδα. Είναι δυνατόν να υπάρχει σχέδιο διαστρέβλωσης των θέσεών μας και οι δικοί μας ευρωβουλευτές να μην τό'χουν πάρει είδηση; Να μη μας έχουν ενημερώσει;".

Δε βρέθηκε ένα στέλεχος να πει "ρε πρόεδρε, τα ξένα ΜΜΕ γράφουν ό,τι γράφουν με βάση αυτά που τους λένε οι ΠΑΣΟΚοι; Δεν ψάχνουν από μόνα τους; Δεν μιλάν και με δικούς μας; Δεν μπορούν να μάθουν πράγματα για σένα και για το κόμμα μέσω συναδέλφων τους στην Ελλάδα; Όλοι αυτοί τρώνε αμάσητο ό,τι τους δίνει το ΠΑΣΟΚ;".

Εν ολίγοις, δε βρέθηκε ένα στέλεχος να πει στον Αντωνάκη ότι αυτά που λέει αγγίζουν το όριο της ανευθυνότητας και ότι η ΝΔ κινδυνεύει να χάσει τα όποια ψήγματα σοβαρότητας διαθέτει στην Ευρώπη. Όταν η Figaro γράφει ότι το γραφείο του Φιγιόν δηλώνει ότι ο Σαμαράς είπε ότι λέει τα όσα λέει για προεκλογικούς σκοπούς, είναι κι αυτό στο πλαίσιο της προπαγάνδας και της διαστρέβλωσης του ΠΑΣΟΚ;

Πραγματικά, με εκπλήσσει το γεγονός ότι η ΝΔ βάζει το κεφάλι της αξιοπιστίας της στον τορβά για το τίποτα. Άλλη μια απόδειξη ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι στο κακό του το χάλι; Φοβάμαι πως ναι...

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Φυσικά και υπάρχουν, απλά ο Αντωνάκης τα αγνοεί.

Khlysty είπε...

Λες; Αλήθεια; Δεν το λες μόνο και μόνο για να μου αναπτερώσεις το ηθικό, έτσι;... Μακάρι νά'χεις δίκιο, γιατί τότε θα υπάρχει ελπίδα για τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Unknown είπε...

Μη σκίζεις καλσόν. Τραγικές μειοψηφίες εκει μέσα. Συγνώμη.

Khlysty είπε...

Ξέρεις, αυτό φοβόμουν κι εγώ...