26 Σεπτεμβρίου 2009

Μαυρίλα...

Και, ξαφνικά, κατέφθασαν και οι Οικολόγοι... Το τελευταίο διάστημα, ένεκα που απαγορεύεται και η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων, έχει ξεσπάσει μια καταιγίδα φημών, γύρω από το ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι -που, βάσει των τελευταίων γκάλοπ, δεν έμπαιναν στη Βουλή- έχουν ξεπεράσει το όριο του 3%, με απότέλεσμα οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου να προοιωνίζονται εξακομματική Βουλή και απουσία αυτοδυναμίας. Μάλιστα, οι διακινούντες τις φήμες αυτές αφήνουν να εννοηθεί ότι οι Οικολόγοι θα μπουν στη Βουλή χάρη σε ψήφους που διαρρέουν από το ΠΑΣΟΚ προς αυτούς.

Από την άλλη, άλλες φήμες θέλουν το ΠΑΣΟΚ να έχει καβατζώσει για τα καλά την αυτοδυναμία και να αναμένει "εκπλήξεις" (δυσάρεστες για τη ΝΔ και ευχάριστες γι' αυτό) από τις κάλπες. Οι φήμες αυτές κινούνται στη λογική του "μία σου και μία μου" και κάνουν ακόμα πιο σκοτεινό το ήδη βεβαρυμένο προεκλογικό περιβάλλον της χώρας. Μόνο που, στην παρούσα φάση, φαίνεται ότι τα παιχνίδια των "μεγάλων" θα τα πληρώσουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: δεν τρέφω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια στο κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων. Η άποψή μου γι' αυτούς είναι μάλλον αρνητική, καθώς θεωρώ ότι, πέραν μιας γενικότερης "φιλοπεριβαλλοντικής" προσέγγισης, οι θέσεις τους για μείζονα ζητήματα που αφορούν στη χώρα είναι από αφελείς έως ομιχλώδεις (θα μου πείτε και ποιο κόμμα δεν είναι έτσι...). Ωστόσο, θεωρώ εξαιρετικά χυδαία την προσπάθεια που γίνεται από -κυρίως "γαλάζια"- παπαγαλάκια "αξιοποίησής" τους σε μια πολύ δύσκολη για τη ΝΔ προεκλογική περίοδο. Το ότι δεν είναι με ενθουσιάζουν εμένα, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μπουν στην "πρέσα" μιας βρώμικης προπαγάνδας.

Φυσικά, το ερώτημά μου είναι, αφού απαγορεύεται η δημοσιοποίηση στοιχείων από δημοσκοπήσεις, γιατί δεν παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη, προκειμένου να σκίσει αυτούς που ένθεν και ένθεν βγάζουν αυτές τις φήμες, αλλά και τα ΜΜΕ που τις αναπαράγουν; Γιατί ο κ. Φλογαϊτης δεν βγαίνει να τους γαμήσ..., εχμ, ήθελα να πω, να τους επιπλήξει; Γιατί κάποιος από τους ανευθυνοϋπευθυνους δεν βάζει τα πράγματα στη θέση τους; Και, γιατί τα υπόλοιπα κόμματα (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ) δεν βγαίνουν δημοσίως και συντονισμένα να καταγγείλουν αυτές τις χυδαίες πρακτικές, οι οποίες, άλλωστε, τα βλάπτουν;

Διότι, ουδείς αθώος, ρε γαμώτο...

Υ.Γ.: πάει και το Au Revoir. Διότι, οι νεοέλληνες ποτέ δεν έμαθαν να ξεχωρίζουν την αξία από τα απλώς γυαλιστερά πράγματα. Πόσο θλιβεροί μπορούμε να γίνουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: