29 Απριλίου 2009

Όνειρο ήταν και πάει...

«Δεν θα ψηφίσω κατά συνείδηση, και δεν θα ψηφίσω κατά συνείδηση, γιατί φρόντισαν όλα τα κόμματα να ψηφίζουν εκλογές ή μη εκλογές. Δεν είμαι ηλίθιος εγώ να πω ότι όταν από τα υπόλοιπα κόμματα μπαίνει τέτοιο ζήτημα να πάω και να ψηφίσω κατά συνείδηση».
Γιάννης Μανώλης, βουλευτής Αργολίδας ΝΔ


Αν ο Καραμανλής ασχολείτο με την πολιτική και άκουγε αυτή τη δήλωση του κ. Μανώλη, θεωρώ ότι όφειλε να συγκαλέσει σήμερα εκτάκτως την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος που -υποτίθεται ότι- ηγείται και να έλεγε περίπου αυτά τα πράγματα:

"Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Στη Βουλή ήλθε μια δικογραφία, η οποία ενέπλεκε αυτό τον απίθανο τύπο (θα έδειχνε τον Παυλίδη) -τον οποίο εγώ είχα κάνει υπουργό, χωρίς ποτέ να καταλάβω γιατί...- σε μια υπόθεση δωροδοκίας και εκβίασης. Για το λόγο αυτό και φτιάξαμε μια προανακριτική επιτροπή, για να δούμε αν και τι έκανε".

"Από αυτήν την προανακριτική θα προκύψει ένα πόρισμα, το οποίο θα συζητήσουμε και επί του οποίου θα ψηφίσουμε στη Βουλή. Η ψήφος είναι μυστική και κατά συνείδηση. Και ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ρε άσχετοι. Διότι, ακόμα κι αν παραπεμφθεί ο Παυλίδης, συνεχίζουμε να έχουμε 150 συν ένα βουλευτές, ως εκ τούτου η κυβέρνηση δεν πέφτει".

"Όμως, ακόμα κι αν ο Παυλίδης ανεξαρτητοποιηθεί, δεν θα κάνω εκλογές. Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και είμαι βέβαιος ότι θα τη λάβω, οπότε no problem. Γι' αυτό, σας παρακαλώ, σταματήστε να ξεφτιλίζετε κάθε διαδικασία, σταματήστε να λέτε αηδίες όπως αυτά που λέει ο Μανώλης και ψηφίστε ό,τι νομίζετε σωστό".

"Κι εσείς, ρε Τραγάκη και ρε Ζαγορίτη, σταματήστε να πιέζετε τον Παυλίδη να παραιτηθεί. Εγώ τον έκανα υπουργό, οπότε εγώ πρέπει να τον κουβαλάω στην πλάτη μου -μαζί με τους Ρουσόπουλους, τους Βουλγαράκηδες, τους Δούκες, τους Μπασιάκους, τους κουμπάρους κι όλους τους άλλους- μέχρι τέλους. Είναι δική μου η ευθύνη".

"Κι εσείς, ρε Δένδια και ρε Σιούφα, φροντίστε να έρθει στη Βουλή η δικογραφία του Βατοπεδίου. Ναι, θα ψηφίσουμε υπέρ προανακριτικής γι' αυτή την ιστορία και θα την πάμε μέχρι τέλους. Διότι οφείλουμε να δείξουμε στους πολίτες ότι θέλουμε να έλθουν όλα στο φως και ότι θα κάνουμε το παν για να γίνει αυτό".

"Το ίδιο θα κάνουμε και για τα ομόλογα και για όλες τις βρώμικες υποθέσεις στις οποίες έχουν αναμειχθεί στελέχη μας. Είμαστε κυβέρνηση και οφείλουμε να αναλάβουμε την ευθύνη της κάθαρσης της πολιτικής ζωής του τόπου. Ιδίως όταν οι υποθέσεις αφορούν και στη δική μας παράταξη. Πρωτίστως όταν αφορούν σε εμάς".

"Κι αν, λόγω της κάθαρσης, καταψηφιστούμε στις εκλογές, ας είναι: θα έχουμε την ικανοποίηση ότι τουλάχιστον εμείς δεν κρύψαμε και δεν συγκαλύψαμε τίποτα. Και ότι καθαρίσαμε το κόμμα μας από την κόπρο του Αυγείου και φέραμε νέα ηθική στα πολιτικά πραγματα του τόπου, την οποία και θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα".

Και, στη συνέχεια, θα καλούσε τα υπόλοιπα κόμματα και θα άλλαζε το νόμο περί ευθύνης υπουργών προς το αυστηρότερο, δεσμεύοντας τους πάντες για την εφαρμογή του και την τήρησή του.

Όλα αυτά θα έπρεπε να κάνει ο Καραμανλής. Αλλά, τότε, δεν θα ήταν ο Καραμανλής, αλλά κάποιος άλλος πολιτικός, σε κάποια άλλη χώρα, με άλλους "πολίτες", σε άλλη ήπειρο, σε άλλο πλανήτη, σε άλλο σύμπαν. Καληνύχτα σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: