21 Νοεμβρίου 2008

Η βλακεία και το έγκλημα

Το να χαρακτηρίσει κανείς τη στάση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση Πάπιστα ως βλακεία, νομίζω ότι είναι απλώς επιεικές. Είναι προφανές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου πήγε να το παίξει παράγοντας και πάτησε ωραία και καλά την πεπονόφλουδα που ο μάγκας ο Πάπιστας του έριξε, και τώρα τρέχει και δεν φτάνει για να αποδείξει -κυρίως στο κόμμα του- ότι δεν είναι ροζ ελέφαντας. Καλά να πάθει, διότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους.

Το να χαρακτηρίζει κανείς την εμπλοκή του κ. Παπακωνσταντίνου σε αυτή την υπόθεση ως σοβαρή, όμως, είναι έγκλημα. Και είναι έγκλημα, διότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση λυσσάει για τον Παπακωνσταντίνου και τη βλακεία που έκανε, στην υπόθεση του Βατοπεδίου εμπλέκεται το όνομα του Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ δύο βουλευτές της ΝΔ καταγγέλουν ότι οι καλογέροι του Βατοπεδίου μετέρχονται μεθόδους μαφίας και τα χώνουν σε υπουργούς της παράταξής τους για τις ανταλλαγές ακινήτων.

Και, βέβαια, όλη αυτή η βαβούρα για υποκοσμιακούς τύπους και τα συναφή καλύπτει το γεγονός ότι κρατούμενοι απλώς αναστέλλουν την απεργία πείνας, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της πλήρους οικονομικής απαξίωσης, ότι φαρμακοποιοί και γιατροί ζητούν χρήματα από τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, καθώς ο ΟΠΑΔ τους χρωστά μήνες ολάκερους και πάει λέγοντας, ότι ο Προϋπολογισμός του 2009 που κατέθεσε ο Αλογογκούφης αποτελεί "μια από τα ίδια" με το προσχέδιό του. Αυτά τα σοβαρά καλύπτονται από τον κουρνιαχτό του Αρσένιου, του Ζορρό-Ψωμιάδη, της Αζέλ και λοιπών σημαντικών προσώπων. Τελικά, μήπως έχουμε ό,τι μας αξίζει;...

Δεν υπάρχουν σχόλια: